NOVITETI

ZELENI ROLAN GAROS: Sledeće godine Filip Šatrije imaće krov (KURIR TV)

Tenis -

Grend slem u Parizu ima totalno drugačiji izgled u odnosu na prethodne godine, više se vodi računa o ekologiji.

Za Kurir sa Rolan Garosa - Milan Nastić

Iako od ranih jutarnjih sati rominja kišica u Parizu i prilično je hladno za ovaj period godine (10 stepeni), to nije sprečilo na hiljade ljubitelja tenisa da dođu na terene Rolan Garosa i uživaju u tenisu, ali i drugim stvarima koje pruža ovaj kompleks.

Promene su vidljive na svakom koraku u odnosu na prethodne godine, a definitivno se akcenat daje na ekologiju, čak su napravili i zeleni stadion, a prioritet je izgradnja krova na glavnom terenu "Filip Šatrije", koji totalno izgleda drugačije u odnosu na prethodni period. Unutar njega promenjena su sedišta, novinari su dobili druga mesta (subjektivan osećaj da je mnogo bolje za rad i da se gleda meč).

foto: Kurir Sport/Milan Nastić

Ipak, glavna atrkacija je ekološki teren koji je dobio ime "Simon Matje" koja je prava zelena oaza. Inače, ime su dali po najboljoj francuskoj teniserki tridesetih godina prošlog veka. Sva je u cveću, drveću i totalno izgleda futiristički. Inače, organizatori su se ove godine potrudili da sve bude nekako vezano za ekologiju i na svakom koraku se mogu videti ti detalji.

foto: Kurir Sport/Milan Nastić

Naravno ne izostaju i prateći sadražaji u kompleksu, svaki dan imaju događaje kako bi privukli što više ljude na Rolan Garos. Primetno je da ove godine ima dosta više kineskih turista koji se mogu videti na svakom koraku, a čak njih dosta i volontira. Ipak, u centru pažnje su muzičari koji tokom čitavog dana animiraju i u komples vraćaju duh Pariza i bez dileme kod njih se najviše okuplja ljudi.

foto: Kurir Sport/Milan Nastić

Jedan od njih je čak hteo da priča za Kurir, napominjući da mu se sviđa Novak i da zrači nekom posebnom energijom.

foto: Kurir Sport/Milan Nastić

- Vi ste iz Srbije, čuo sam za vašu muziku, i dosta mi se sviđa. Nju sam upoznao slušajući ono što svira Goran Bregović. Sto se tiče tenisa, nisam baš neki esprert, ali znam da je Đokovic veoma popularan i želim mu da stigne sto dalje na Rolan Garosu - kazao je gitarista.

foto: Kurir Sport/Milan Nastić

Ipak, trebalo bi istaći i da su u odnosu na prethodne godine mnogo rigorozniji, i da je mnogo teže imati kontakt sa teniserima, čak i kad su u pitanju treninzi.

Novo ruho

Filip Šatrije srušen, pa izgrađen

Glavni teren "Filp Šatrije" dobio je novo ruho. On je za godinu dana srušen, pa izgrađen i totalno je promenio izgled. Kapacitet je ostao isti, a to znači da prima 15.000 gledalaca sa stolicama od drveta, što je još jedan pokazatelj da

su im ekološki uslovi na prvom mestu.

Ne znaju engleski

Problema u komunikaciji sa obezeđenjem

Jedina zamerka organizatorioma što obezebeđenje koje radi na raznim ulazima ne zna engleski i sve što ih pitaš prave se 'ludi". Samo mašu rukama i ništa drugo ih ne zanima, a od njih nećeš dobiti nijedan odgovor.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track