FILIP KRAJINOVIĆ: Tu sam da pobedjujem, veoma sam motivisan
Foto: EPA/JASON SZENES

ROLAN GAROS

FILIP KRAJINOVIĆ: Tu sam da pobedjujem, veoma sam motivisan

Tenis -

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da je veoma motivisan na Otvorenom prvenstvu Francuske i da mu zbog samopouzdanje mnogo znači pobeda u prvom kolu.

"Imao sam dobru taktiku, znao sam da će biti veoma teško. Neke greške nisam smeo da dozvolim sebi, ali sam izdržao i veoma sam srećan što sam pobedio. To mnogo znači za samopouzdanje. Tu sam da pobedjujem i veoma sam motivisan", rekao je Krajinović.

Krajinović je u ponedeljak posle pet setova pobedio Frensisa Tijafoa u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.

"Verovao sam da imam šansu. On je izvanredan talenat i dobar igrač, što je pokazao rezultatima. Dao sam mu vetar u ledja sa nekim promašenim zicerima, tu sam nezadovoljan", kazao je Krajinović.

Protivnik u narednoj rundi Rolan Garosa biće mu Roberto Karbaljes Baena iz Španije, za koga je rekao da ga veoma dobro poznaje, da je zahtevan igrač i da će biti veoma naporno.

"Nisam se previše umorio. Spreman sam za sledeće mečeve. Dobio sam mnogo na samopouzdanju jer sam potpuno zdrav nakon mnogo problema sa povredama. Nikad bolja godina. Volim da se borim, da pokažem da mogu. Grend slemovi su zato posebni", naveo je Krajinović.

Najavio je da će smanjiti broj turnira i da će uzimati duže odmore jer, kako je rekao, "ne mora više ništa" i više "uživa u svemu ovome".

"Više ne pritiskam i sebe teram da moram. Ne moram. Prelomio sam u glavi. Više uživam i nigde ne žurim. Napravio sam plan da igram manje turnire i igrao sam tri finala, jedno osvojio. Sve ide i više nego što smo planirali", rekao je Filip Krajinović.

Naredni meč na Rolan Garosu igraće u sredu.

kurir.rs /

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track