CELA PLATA PROSEČNOG SRBINA ODE NA JEDAN DAN! Rolan Garos je mesto za ljude sa DUBLJIM DŽEPOM! Evo koliko novca treba da izdvojte za lep užitak u Parizu! (FOTO)
Foto: Kurir Sport/Milan Nastić

PRESTIŽ

CELA PLATA PROSEČNOG SRBINA ODE NA JEDAN DAN! Rolan Garos je mesto za ljude sa DUBLJIM DŽEPOM! Evo koliko novca treba da izdvojte za lep užitak u Parizu! (FOTO)

Tenis -

Rolan Garos definitivno nije mesto za one koji nemaju dublji dzep!

Specijalni izveštač Kurira iz Pariza - Milan Nastić

Nedavno smo vas informisali o cenama po buticima i šopovima, koji su za običnog Srbina, ali i Francuza misaona imenica, isti slučaj je i sa pićem i hranom.

Teško da čovek koji ima prosečna primnja može ovde da se najede i napije. Za tako nešto sigurno bi vam trebalo oko 300 evra, što cete priznati nije mala cifra. Ako je zvanično proselna plata u našoj zemlji oko 450 evra, to znači da bi običan Srbin skoro ceo svoj mesečni dohodak potrošio za jedan dan proveden na Rolan Garosu.

Za ručak treba da izdvojite od 70 do 100 evra, a pritom da na stolu ne dobijete nista posebno. Npr. pasta sa nekim sosom, neka vrsta mesa, salata i piće. Da ne govorimo o alkoholu, jedna flaša običnog šampanjca "Moet" košta 170 evra, a rozea 180. Časa tog penušavog pića je oko 15 evra. Takođe, moramo da istaknemo da Rolan Garos predstavlja prestiž, gde dolaze najbogatiji ljudi, kako iz Francuske, tako i iz celog sveta.

Na konstataciju novinara Kurira da je sve preskupo za običan svet, prodavac je kratko odgovorio:

- Rolan Garos je jedan od najprestižnijih turnira na svetu i ovde sigurno nećete naći cene kako što su u radnjama.

Možda je i u pravu...,Rolan Garos nije obično mesto i ovde sve košta mnogo više nego što je slučaj izvan ovog kompleksa. Organizacija ovog turnira iziskuje velika ulaganja, a nešto mora i da se zaradi.

Kad je reč o pivu, sto sigurno mnogo više zanima Srbina, ono je ovde u proseku oko 5 evra, može se reći da je ta cena prihvatljiva u odnosu na ostale artikle. Kafa ide od 2,5 evra do šest.

Iako je za naše uslove sve izuzetno skupo, restorani i kafići su ispunjeni do poslednjeg mesta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track