SUDAR SVETOVA U POLUFINALU! GLEDAĆEMO RAT NADALA I FEDERERA: Moćni Rafa pregazio Nišikorija, Rodžer posle velike borbe dobio švajcarski derbi (VIDEO)
Foto: AP

ROLAN GAROS

SUDAR SVETOVA U POLUFINALU! GLEDAĆEMO RAT NADALA I FEDERERA: Moćni Rafa pregazio Nišikorija, Rodžer posle velike borbe dobio švajcarski derbi (VIDEO)

Tenis -

Rafael Nadal i Rodžer Federer sastaće se u polufinalu Rolan Garosa, jer su danas uspešno srušili prepreke u četvrtfinalu.

Nadal je ekspresno savladao Japanca Keija Nišikorija 6:1, 6:1, 6:3, dok se Federer namučio u švajcarskom derbiju sa Stenom Vavrinkom - 7:6, 4:6, 7:6, 6:4.

Oba meča su prekidana zbog nevremena, ali su posle kratke pauze nastavljena i privedena kraju.

Španac, vlasnik 11 titula sa Rolan Garosa, bio je nemilosrdan u 13. duelu sa Nišikorijem. Nastavio je sa fantastičnim igrama u Parizu i pregazio Japanca, zabeleživši 11. trijumf u međusobnim duelima.

Federer je do prvog polufinala na Rolan Garosu posle 2016, a ukupno osmog, stigao posle velike borbe sa Vavrinkom.

Treći reket sveta je dobio prvi set, u kome nije bilo brejkova, posle taj-brejka (7:4), a Vavrinka je u drugom uzvratio pošto je uspeo da jednom oduzme servis rivalu - 6:4. Sten je i u trećem stekao prednost brejka, ali ju je brzo ispustio, pa je Federer i taj deo igre rešio u svoju korist posle taj-brejka - 7:5.

Osvajač 20 gren slem titula je do trijumfa došao zahvaljujući brejku u devetom gemu četvrtog seta, posle čega je "odservirao" meč - 6:4.

Bio je ovo njihov 26. duel i 23. pobeda Federera.

Rodžer se plasirao u 44. gren slem polufinale.

Nadal i Federer će u petak igrati svoj 39. meč. Španac vodi 23:15 u pobedama.

U preostalim polufinalima sutra se sastaju Novak Đoković - Aleksandar Zverev i Dominik Tim - Karen Hačanov.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track