Najnovije vesti

ŽIVOJINOVIĆ I MLADENOVIĆ PRESEKLI VRPCU: Vladičin Han dobio teniske terene kao na Australijan openu
Foto: Printscreen

SVEČANOST

ŽIVOJINOVIĆ I MLADENOVIĆ PRESEKLI VRPCU: Vladičin Han dobio teniske terene kao na Australijan openu

Tenis

Vladičin Han je dobio vrhunske teniske terene! U Sportskom centru vrpcu su presekli proslavljeni teniser Slobodan Živojinović i predsednik opštine Goran Mladenović.

Živojinović je nahvalio terene u Vladičinom Hanu.

 

"U tenisu sam zvanično 52 godine, sa četiri sam već počeo da igram na turnirima. Ovi teniski tereni zaslužuju da budu u nekoj metropoli, Melburnu, Njuorku, Parizu…Ovo sam rekao da shvatite šta znači pomoć grada i ministarstva da se razvije tenis. Očekujem pomoć od predsednika Teniskog saveza istočne Srbije da se za par meseci ovde napravi jedna mala akademija, da dovedemo par dobrih trenera i da deca vide koliko je tenis lep sport i nadam se da će neka i nastaviti time da se bave“, rekao je Živojinović.

 

Teniski komentator Čedomir Šoškić je jedan od najzaslužnijih za svečani događaj u Vladičinom Hanu.

 

"Predivno je videti da se u ovom delu Srbije otvaraju ovakvi tereni. Od Beograda do Vranja, ovo je jedini ovakve vrste, i zaista čestitam onim koji su napravili ovakvu vrstu podloge koja će svakako služiti mnogima od Požarevca i Kragujevca pa nadole, koji će dolaziti ovde da se pripremaju. Tenis se u Vranju i Vladičinom Hanu igrao i pre Prvog svetskog rata, što i piše u mojoj monografiji o tenisu, a jedan primerak će ostati u ovom mestu", izjavio je Šoškić.

 

foto: Printscreen

 

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović se zahvalio gostima na pohvalama, kao i Nikoli Živkoviću, predsedniku Teniskog saveza istočne Srbije i Goranu Cvetanoviću, gradonačelniku Leskovca.

 

"Mi smo 2012. godine izdvojili oko 1,8 miliona dinara za ove terene koje smo najpre posuli rizlom a zatim asfaltirali. Ministarstvo omladine i sporta nam je finansijski pomoglo sa 5,3 i mi smo izdvojili još oko 1,3 miliona za završetak. Koriščenje terena za građane Pčinjskog i Jablaničkog okruga biće besplatno a u narednih par godina planiramo i postavljanje tribina i pratećih sadržaja. Nadamo se da će neko iz ovogkraja pružiti otpor juniorima, možda i seniorima i da se rame uz rame borimo sa najboljim srpskim teniserima, svetskog ranga na ovim terenima”, kazao je Mladenović.

 

Prvi meč odigrali su talentovani juniori: Luka Stefanović, Lazar Danić, Uroš Živković i Petar Petrunović.

 

Podloga na terenima u Vladilčinom Hanu je tvrda, akrilna je, ima četiri sloja, baš kao i ona na Australijan openu.

 

(Jugmedia, Foto: Printscreen)

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...