KAKO SU SE PRE 18 GODINA UPOZNALI SRBIN I HRVAT! Nikola Pilić otkriva: Novak (14) je 20 minuta igrao protiv Ivaniševića i nije promašio! GORAN JE BIO U ŠOKU!
Foto: EPA/Profimedia

ZANIMLJIVA ANDGDOTA

KAKO SU SE PRE 18 GODINA UPOZNALI SRBIN I HRVAT! Nikola Pilić otkriva: Novak (14) je 20 minuta igrao protiv Ivaniševića i nije promašio! GORAN JE BIO U ŠOKU!

Tenis -

Proslavljeni teniski stručnjak Nikola Pilić (79) prokomentarisao je saradnju Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića i tom prilikom otkrio zanimljive anegdote iz perioda kada je Novak bio talentovani 14-godišnjak, a Goran zvezda svetskog tenisa.

Kada je na svom Instagram profilu objavio da se njegovom timu priključio Goran Ivanišević, Novak je istakao da će jedan čovek biti veoma uzbuđen zbog te saradnje - reč je o Nikoli Piliću.

"Dragi Niki, hvala ti što si mi dao priliku da Goranu nosim užinu dok se pripremao za svoj slavni trofej na Vimbldonu 2001 godine", napisao je Novak.

foto: Profimedia

Pilić se prisetio dana kada je mladi Novak sa divljenjem gledao Ivaniševića.

"Nole je tada imao 14 godina i upoznali su se kod mene u Minhenu. Zamolio sam Gorana, koji je bio velika zvezda, trostruki finalista Vimbldona, da odigra pet minuta sa njim. Na kraju su igrali 20 minuta i Novak nije promašio nijednu lopticu. Goran mi je rekao 'Šjor Niki, od ovog malog stvarno može biti nešto'" rekao je Pilić za "24 sata.hr".

foto: Profimedia

Iskusni stručnjak je otkrio koliko je to značilo Novaku.

"Ne mogu da kažem da li mu je Goran bio najveći uzor, ali možete samo da zamislite koliko dečaku od 14 godina znači da zaigra sa takvom veličinom, ništa bolje mu se nije moglo dogoditi."

foto: EPA/PETER KLAUNZER

Pilić kaže da nije znao da će Novak pozvati Gorana u stručni štab.

"Nije mi to najavio. Dobro je što ima u "stafu" čoveka koji je osvojio Vimbldon, iako je on uzeo četiri. Dve glave, tačnije tri jer je tu i Vajda, znaju bolje nego jedna."

Filip Krajinović ima lepu priliku za prvi plasman u 2. Kolo Vimbldona, pošto mu je danas (14.35) rival u Londonu Nemac Dominik Kepfer, trenutno 130. igrač sveta. Kvota na Srbina je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Kepfer - Krajinović.

Pilić je otkrio i šta se Novaku najviše dopadalo u Goranovoj igri.

"Još kao dečak bio je fasciniran Ivaniševićevim servisom. U tom trenutku servis mu nije baš bio dobar, kao ni volej, dok je Goran imao sjajan servis, kao što Nole ima ritern. S vremenom je vežbao i znatno popravio servis i volej."

Pilić je i sa Ivaniševićem i sa Đokovićem osvojio Dejvis kup.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track