NOVAK SA DRUGE PLANETE: Ovo su bile prve Đokovićeve reči posle blistave igre protiv Gofana i plasmana u polufinale (VIDEO)
Foto: EPA/NIC BOTHMA

AU KAKAV MEČ

NOVAK SA DRUGE PLANETE: Ovo su bile prve Đokovićeve reči posle blistave igre protiv Gofana i plasmana u polufinale (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković je odigrao možda i najbolji meč sezone i sa trave "Sveengleskog kluba" za manje od dva sata "počistio" Davida Gofana.

Nole je do 70. pobede na Vimbldonu za deveto polufinale stigao pobedom 6:4, 6:0, 6:2. Meč je odigrao kao da je sa druge planete!

Ključni trenuci dogodili su se još u prvom setu kada je Belgijanac napravio brejk za 4:3, onda na svoj servis imao 30:0, a onda je Đoković dao gas do daske, napravio ribrejk i vezao deset gemova! Dobio je 15 od 17 gemova u nizu!

"Gofan je diktirao igru sa osnovne linije i zasluženo poveo 4:3. S novim lopticama sam uspeo da vratim brejk, a posebno važan gem je bio za 5:4. Ko zna kako bi izgledao meč da sam izgubio prvi set. Zadovoljan sam kako sam igrao u drugom i trećem setu", bio je prvi Noletov komentar posle meča, a onda je se osvrnuo na dosadašnji tok Vimbldona:

"Zaista uživam u mečevima ovde. Imao sam težak duel u trećem kolu (protiv Huberta Hurkača), a sve ostale sam dobio 3:0. Igre u četvrtom kolu (protiv Iga Ambera) i ova današnja su mi najbolje. Nadam se da ću u polufinalu igrati još bolje".

U polufinalu ide na Španca Roberta Bautistu Aguta.

"Izgubio sam od Bautiste oba meča ove godine. Konstantan je, nema mnogo padova u meču. Poštujem ga i jedva čekam da počne taj duel", rekao je Novak Đoković.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track