NOVAK SAZNAO KO MU JE POSLEDNJA PREPREKA PRED FINALE: Đoković je od narednog rivala izgubio oba meča ove godine!
Foto: AP

VIMBLDON

NOVAK SAZNAO KO MU JE POSLEDNJA PREPREKA PRED FINALE: Đoković je od narednog rivala izgubio oba meča ove godine!

Tenis -

Španski teniser Roberto Bautista Agut pobedio je Argentinca Gvida Pelju 3:1 u četvrtfinalu Vimbldona i zakazao polufinalni duel sa Novakom Đokovićem.

Španac je opravdao ulogu favorita protiv Agrnetinca, koji je tokom turnira u Londonu načinio nekoliko velikih iznenađenja. Pelja je izbacio prošlogodišnjeg finalistu Kevina Andersona (3:0), napravio veliki preokret protiv Miloša Raonića (od 0:2 do 3:2)...

Međutim, 26. teniser sveta nije mogao protiv četiri mesta bolje rangiranog Bautiste Aguta. Španac je trijumfovao posle malo više od tri sata - 7:5, 6.4, 3:6, 6:3.

Bio je to njihov treći meč i treća pobeda Bautiste Aguta, koji se prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale Vimbldona, a onda je otišao i korak dalje.

Đoković se sa Bautistom Agutom sastajao deset puta i dobio sedam mečeva, međutim, u poslednja dva, oba igrana ove godine, bolji je bio Španac, u Dohi i Majamiju.

"Izgubio sam od Bautiste oba meča ove godine. Konstantan je, nema mnogo padova u meču. Poštujem ga i jedva čekam da počne taj duel", rekao je Novak Đoković.

Njih dvojica se nikada nisu sastajali na travi.

"Ne mogu biti srećniji. Težak meč sa Peljom, trebalo je iskontrolisati sve te emocije danas", izjavio je Bautista Agut i dodao:

"Mnogo volim da igram na travi, uživao sam na svakom meču. Naravno, Novak je prvi igrač sveta. Moraću da igram najbolje što mogu ako mislim da ga savladam".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track