Najnovije vesti

NOVAKU BROJANICE DONELE TITULU! Otac Gerasim iz Đurđevih stupova otkriva KLJUČ USPEHA Đokovića na Vimbldonu!
Foto: AP, Printskrin / You Tube

vera

NOVAKU BROJANICE DONELE TITULU! Otac Gerasim iz Đurđevih stupova otkriva KLJUČ USPEHA Đokovića na Vimbldonu!

Tenis

Prvi reket sveta Novak Đoković po peti put u karijeri podigao je pehar namenjen pobedniku najprestižnijeg Gren slema - Vimbldona. Novak je u istorijskom finalu, najdužem ikada na Vimbldonu, napravio veliki preokret i posle neviđene drame savladao odličnog Rodžera Federera.

 

 

Gerasim, monah manastira Đurđevi stupovi tvrdi da je srpski teniser u najtežim momentima meča "energiju crpeo iz dve brojanice, koje nosi oko zglobova"

 

foto: Profimedia

 

"Namenjene su za molitvu, kojom se iskazuju vera i ljubav. Svi pravoslavni hrišćani se mole za blagoslov ocu Isusu Hristu, ali i mir, radost i okrepljenje. Dok se brojanica drži u ruci, izgovara se Isusova molitva: "gospode, Isuse Hriste, pomiluj me". Brojanica predstavlja nešto savršeno. Ove male, koje Novak nosi, sastoje se od 33 čvorića (Isus Hrist živeo 33 godine), a svaki čvorić sastoji se od sedam krstića. Zbog toga je Đoković blagosloven i savršen na terenu i sigurno će još dugo da vlada tenisom", rekao je za "Srpski telegraf" otac Gerasim.

 

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

 

Poznato je da je Novak veliki vernik. Često je bio dobrotvor brojnih crkava i manastira i redovno posećuje Đurđeve stupove. Osim brojanica, oko vrata uvek nosi krst sa Hilandara.

 

foto: EPA Mark Cristino

 

"Novak je, pre svega, veliki čovek, hrišćanin, pa tek onda teniser. Često sam razgovarao sa njim i video da je dobra duša. Svoju veličinu pokazuje tako što pomaže svima, a da se o tome malo zna i govori. Bio je i na Hilandaru, a to što ljubi krst pokazuje da je pravi vernik i da uz veru pruža svoju najbolji igru", rekao je monah.

 

foto: AP

 

Otac Gerasim čestitao je najboljem teniseru sveta na neverovatnom uspehu.

 

"Čestitam Novaku na uspehu. Bog ti je darovao daruj i ti. Novak daruje ono što mu je bog darovao, mnogima je pomogao, Bog pomaže!

 

Kurir sport/Srpski telegraf

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...