KIRJOSU ZAPUŠILA USTA, HRVATI ODLEPILI ZA NJOM: Ovo je Marijana Veljović! Lepa Kragujevčanka gospodari svetskim teniskim terenima (VIDEO)
Foto: EPA/YOAN VALAT

SUDILA MINULO FINALE VIMBLDONA

KIRJOSU ZAPUŠILA USTA, HRVATI ODLEPILI ZA NJOM: Ovo je Marijana Veljović! Lepa Kragujevčanka gospodari svetskim teniskim terenima (VIDEO)

Tenis -

Srpkinja Marijana Veljović imala je čast da deli pravu u finalu Vimbldona u ženskom singlu u kome je Simona Halep ubedljivo savladala Serenu Vilijams.

Pojava lepe Kragujevčanke u stolici na tako važnom teniskom meču nije nova pojava, jer Marijana je odavno član sudijskog krema "belog sporta".

To joj čak nije bilo prvo gren slem finale, jer je bila arbitar i na završnoj predstavi na Australijan openu 2018, kada je Karolina Voznijacki pobedila Simonu Halep.

Nedavno završeni Vimbldon bio joj je 32. gren slem turnir na kome je sudila, a u "Sveengleskom klubu" prvi put se pojavila još 2011.

U međuvremenu, bila je učesnik Olimpijskih igara u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016.

Takođe, delila je pravdu prošle godine u finalu Dejvis kupa u kome je Hrvatska bila bolja od Francuske.

Hrvati su "odlepili" za njom, pa su joj pevali: "O, Marijana, slatka mala"...

Marijana se na velikoj sceni dokazala autoritetom, sudila je svim najvećim teniserima i teniserkama, a nije ustuknula čak ni pred prgavim Nikom Kirjosom. I njemu je našla način za zapuši usta.

foto: AP
foto: AP

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/YOAN VALAT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track