Najnovije vesti

ŽIVOTNI PUT POŽRTVOVANE MAJKE: Radila je po 16 sati, pekla palačinke, pravila pice, bila u šanku i slala im sav novac koji bi zaradila! Zbog Novakove karijere PORODICA JE BILA NA RUBU PROPASTI!
Foto: Printsrkin

DIJANA ĐOKOVIĆ - STUB PORODICE

ŽIVOTNI PUT POŽRTVOVANE MAJKE: Radila je po 16 sati, pekla palačinke, pravila pice, bila u šanku i slala im sav novac koji bi zaradila! Zbog Novakove karijere PORODICA JE BILA NA RUBU PROPASTI!

Tenis

Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, bodrila je uživo svog sina tokom istorijskog meča sa Rodžerom Federerom u finalu Vimbldona.

Dijana je emotivno proživljavala svaki poen. Oko vrata je nosila krst koji je često tokom meča držala u ruci i ljubila... Molila se za sina i donela mu sreću! 

O porodici Đoković se dosta piše i zna, ali o Novakovoj majci Dijani javnost ne zna mnogo. Ona je ne voli da se eksponira i maksimalno je posvećena svojoj porodici.

Dijana je rođena u Beogradu 1964. godine, od oca Zdenka i majke Elizabete, vojnih zdravstvenih radnika, doseljenih iz Vinkovaca u Beograd sredinom prošlog veka. Njen otac je bio odbojkaš i smatrao je da svojim stasom odgovara da bude sportistkinja. Ali, s obzirom na događaje i obaveze prema deci nije završila fakultet, ostala su joj tri ispita.

Dijana je ceo život posvetila svojoj deci.

"Imam ja i Marka i Đoleta, supruga sam, ne radi se samo o Novaku. Možda sam ja ta koja najviše nastoji da budu čvrsto na zemlji, da ne polete, da kanališemo emocije. Nisam mogla ni da pomislim da će to ovako biti, ali desilo se. Novak je to što jeste i srećni smo i ponosni. Otac Srđan je birao ime prvencu Novaku, a Marku stariji brat i teniski šampion Novak. Đorđu sam ja birala ime. Moćno mi je delovalo Đorđe Đoković. Novak ima svoj put, a Marko i Đorđe ga još traže. Teško breme nose, sami su želeli na tenis, iako bi im možda lakše bilo da su u nekom drugom sportu", jednom prilikom izjavila je ona.

foto: Damir Dervišagić

Dijana nije ni slutila da će Novak biti teniski as. Želela je da sa bavi sportom, kako bi izrastao u zdravog i dobrog čoveka.

Kada su shvatili da je izuzetno talentovan učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da mu pomognu da ostvari svoj san. Na Novakovom putu ka uspehu nailazili su na brojne prepreke, prolazili su kroz pravi pakao.

Dijana je nedavno u intervjuu za hrvatski "Večernji list" otkrila da je porodica bila na rubu finansijske propasti devedesetih godina zbog Novakove teniske karijere.

foto: Aleksandar Jovanović

Novakovi roditelji držali su na Kopaoniku resotran i to je bio jedini izvor prihoda koji su imali, a Dijana ne krije da su bili na korak od toga da odustanu....

"Bilo je trenutaka kada smo mislili da finansijski ne možemo da propratimo sve. Na kraju bismo se uvek nekako snašli. To je bio jedini način da uspe. On to nije znao i nije ni trebalo da zna. Nismo ga opterećivali i govorili da li imamo ili nemamo. Za njega se moralo stvoriti. Radila sam 17 godina u restoranu na Kopaoniku, po 10 do 16 sati. Pekla sam palačinke, bila u šanku, pravila pice... Srđan je putovao sa njim, a ja sam im slala sav novac koji bih zaradila. Na kraju se isplatilo, ali moglo je biti i drugačije", rekla je u intervjuu za "Večernji list" Dijana.

foto: Zorana Jevtić

Sve su postigli sami, uz pomoć nekoliko prijatelja, bez podrške države. Proživeli su 17 godina ludila... Imali su samo jedan cilj, da Novak postane ovo što jeste.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...