USPEH JE NAJVEĆA OSVETA Srđan je pre 16 godina tražio investitore da ulože u Novaka, jedan čovek je nudio pomoć ali ga je odgovorio Boba Živojinović!
Foto: Adria Media TV

PET TITULA NA VIMBLDONU

USPEH JE NAJVEĆA OSVETA Srđan je pre 16 godina tražio investitore da ulože u Novaka, jedan čovek je nudio pomoć ali ga je odgovorio Boba Živojinović!

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je imao dugačak put da bi došao do samog vrha, a sada je upravo odbranio trofej na Vimbldonu u spektakularnom finalu protiv Rodžera Federera.

Kakvi su počeci njegove karijere bili najbolje svedoče izjave njegove majke Dijane, koja je radila i po 15 sati dnevno da bi obezbedila kakav-takav novac za Novaka.

U prilog ovome, jedan tviteraš je pronašao izjavu Srđana Đokovića pre 16 godina, kada je Novak upravo započinjao svoju profesionalnu karijeru.

Naime, Srđan je tražio nekog ko bi uložio u Novaka, a gostujući u „sportskoj galaksiji“ rekao je:

Nas ne interesuje sponzor, jednostavno ne tražimo ljude koji će dati pare i da nemaju ništa od toga. Tražimo poslovnog partnera sa kojim ćemo potpisati profesionalni ugovor što se u svetu već radi i događa u poslednjih 20, 30 godina. Tražimo ljude koji bi potpisali profesionalni ugovor i da ti ljudi koji ulože sada pare u Novaka imaju procenat kasnije kada on postane igrač i napravi rezultate od zarade i sponzorskih ugovora. Oni će imati veliki procenat adekvatno tome šta sada budu uložili u njega“ – rekao je tada Srđan Đoković.

Srđan Đoković je kasnije otkrio da je uskraćen za veliku finansijsku pomoć od Filipa Ceptera a kriv je muž Lepe Brene, Boba Živojinović, koji je rekao da je Novak bolestan!

Nikola Pilić, kod koga je Novak u to vreme bio na Akademiji, otišao je sa suprugom u Monako i razgovarao s Filipom Cepterom u vezi s Novakom. Rekao je da je saglasan da pokrije troškove Novakovog boravka na Akademiji, što je tad bilo 300.000 maraka za četiri godine i što nam je bila ogromna pomoć u to vreme. Filip Cepter posle toga pozove Bobu, koji mu doslovce kaže: „Novak je dobar, ali ima bolesno srce, bolesnu petu i tatu koji je nemoguć za saradnju“. To mi je ispričao direktor Ceptera u Beogradu, a to će vam potvrditi i Nikola Pilić“ – rekao je Srđan.

Cepter je poslao velike pare za igrače, ali među njima nije bio Novak, a tek tada mu je Boba rekao za bolesno srce pokušavši da se opravda:

„On ga je dotad možda jednom video u prolazu, ali on je nešto pre toga napravio teniski klub u kom je trebalo da skupi najbolje klince u Srbiji i za koju mu je Cepter dao novac. Ovaj ga pita: „Ja sam ti dao pare, odakle sad Novak?“. E, tad mu je rekao ovo za bolesno srce“ – kazao je Srđan.

Alo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track