NOVAK ĆE OSVOJITI SVE, ALI GA NIKADA NEĆEMO VOLETI! Američki novinar poručio: Đoković je za navijače samo MIROĐIJA U FEDEREROVOJ I NADALOVOJ ČORBI! Niko ga van Srbije ne gleda kao heroja!
Foto: AP

najbolji na terenu, ali...

NOVAK ĆE OSVOJITI SVE, ALI GA NIKADA NEĆEMO VOLETI! Američki novinar poručio: Đoković je za navijače samo MIROĐIJA U FEDEREROVOJ I NADALOVOJ ČORBI! Niko ga van Srbije ne gleda kao heroja!

Tenis -

Odnos publike prema najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću, tema je kojom se danima bave svetski mediji.

Novak je u istorijskom finalu Vimbldona posle preokreta savladao Rodžera Federera, koji je imao podršku 15.000 navijača u Londonu.

Publika je otvoreno bila na strani Švajcarca, njeno ponašanje je bilo sramno. Nisu pokazali ni trunku poštovanja prema petostrukom osvajaču Vimbldona. Aplaudirali su na greške Đokovića, ometali ga...

Džoš Levin, novinar američkog portala "Slejt", dao je svoje viđenje Novakovog odnosa sa navijačima. U tekstu "Novak Đoković će osvojiti sve osim naših srca", Amerikanac je "objasnio" zašto navijači ne vole srpskog tenisera.

"Đoković nikada neće imati podršku navijača, kakvu imaju Nadal i Federer (posebno Federer). On je uvek bio treći trkač u trci za dvoje. Uvek su ga doživljavali kao "mirođiju" u Nadalovoj i Federerovoj čorbi, tako da ga niko van Srbije nije doživljavao kao heroja", napisao je američki novinar, koji je istakao da je uprkos tome Novak blistao na terenu.

"U presudnim momentima, u najvećim ulozima i na najsvetlijim binama, Đoković je uvek najbolji što može biti."

foto: AP

Nakon analize dešavanja u velikiom finalu Vimbldona, američki novinar je u zaključku naglasio da Srbin nikada neće biti obožavan kao Švajcarac, iako je na terenu bolji.

"Dok Federer bude igrao, stanje u tenisu se neće promeniti. Novak Đoković nikada neće biti favorit navijača, ali će zato na terenu, uvek, ali uvek, biti..."

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track