FEDERER PROSLAVIO 38. ROĐENDAN: Rodžer otkrio tajnu dugovečnosti
Foto: AP

recept

FEDERER PROSLAVIO 38. ROĐENDAN: Rodžer otkrio tajnu dugovečnosti

Tenis -

Rodžer Federer, jedan od najvećih tenisera svih vremena, za većinu i najveći, danas je napunio 38 godina i ako ga pitate do kada misli igrati, neće vam precizno odgovoriti. Ali će reći šta ga još uvek drži motivisanog.

- Morate biti srećni kad igrate. Jasno je da u ovim godinama niste na vrhuncu igre, pa morate pronaći nešto za uživanje u putovanju, igranju mečeva, treniranju. Potrebna je strast u svemu što radite. Tenis je životna škola, svaki dan upoznajete nove ljude.

Federer nikada nije predao meč koji je započeo, a odigrao ih je 1487 (1222 - 265). Neverojatan podatak kakva je i njegova karijera koja broji 20 Gran Slem titula i ukupno 102 pehara sa turnira titule. Tajna tu definitivno mora postojati.

- Tajna fizičke spremnosti, bez obzira na godine, je u dijeti i spavanju, istezanju i masaži. To samo svedoči o profesionalizaciji sporta.

Jednom će i Švajcarac objaviti da je dosta tenisa. Što će onda raditi?

- Sumnjam da ću biti komentator ili trener. Biću sa decom jer volim biti u Švajcarskoj. Više od dvadeset sedmica godišnje nisam kod kuće, bilo je toga previše u poslednjih 20 godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track