Hamburg: Monaku titula i plasman u TOP 10

ATP Hamburg

Hamburg: Monaku titula i plasman u TOP 10

Tenis -
To je Argentincu šesta titula u karijeri, treća ove sezone, a nakon ovog trijumfa prvi put u karijeri će se naći među najboljih deset igrača sveta

Huan Monako osvojio je ATP turnir serije 500 u Hamburgu pobedivši u finalu Tomija Hasa sa 7:5, 6:4 posle dva sata igre. To je Argentincu šesta titula u karijeri, treća ove sezone, a nakon ovog trijumfa prvi put u karijeri će se naći među najboljih deset igrača sveta. Monako je u Hamburgu pokazao da poraz u prošlonedeljnom finalu Štutgarta od Janka Tipsarevića nije negativno uticao na njega i zasluženo je slavio protiv iskusnog Nemca.

Finalni duel bio je veoma zanimljiv i kvalitetan, a presudan za konačan ishod bio je prvi set. Has je počeo odlično, poveo je na startu sa 4:1, ali je usledila sjajna serija Argentinca. Monako je dobio šest od narednih sedam gemova, napravio je dva brejka i rešio posle sat vremena prvi set u svoju korist (7:5).

Has je i drugi set počeo brejkom, ali je Monako ponovo imao odgovor, napravio je ključan brejk u devetom gemu za 5:4, a onda i odservirao za veliki trijumf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track