SERENA VILIJAMS NA KORAK OD ISTORIJE: Amerikanku od rekorda deli 19-godišnja ubica favorita!
Foto: Profimedia

US Open

SERENA VILIJAMS NA KORAK OD ISTORIJE: Amerikanku od rekorda deli 19-godišnja ubica favorita!

Tenis -

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u svoje deseto finale na US Openu pošto je lako u dva seta savladala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6:3, 6:1.

Vilijams se tako primakla na korak od osvajanja rekordnog 24. Grend slema u karijeri, čime bi se izjednačila sa Margaret Kort na listi najboljih svih vremena.

Serena je posle porođaja u tri navrata bila blizu da se izjednači na vrhu liste sa Australijankom, ali nije uspela. Sada će drugi uzastopni put to pokušati pred domaćom publikom u Njujorku. Prošle godine je izgubila u kontroverznom finalu od Naomi Osake.

Sa druge strane mreže u finalu će stajati mlada kanadska senzacija Bjanka Andresku (19). Andresku je u polufinalu savladala teniserku iz Švajcarske Belindu Benčić sa 7:6(3), 7:5.

Andresku je stigla u svoje prvo Grend slem finale. Igra u životnoj formi, o čemu govori podatak da je ostvarila ove sezone 33 pobede, uz samo četiri poraza.

Protiv teniserki iz Top 10 ima skor 7-0, zbog čega su je prozvali "ubicom favorita".

Nadal – Beretini

Rafael Nadal želi da se približi Rodžeru Federeru na grend slem titulu zaostatka. Kec se podrazumeva sa kvotom 1,05. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Nadal – Beretini.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track