NADAL I MEDVEDEV U FINALU US OPENA: Rafa na korak od 19. gren slem trofeja! Španac opasno preti rekorderu Federeru (VIDEO)
Foto: AP

OBA POLUFINALA U PO TRI SETA

NADAL I MEDVEDEV U FINALU US OPENA: Rafa na korak od 19. gren slem trofeja! Španac opasno preti rekorderu Federeru (VIDEO)

Tenis -

U finalu US opena igraće Španac Rafael Nadal i Rus Danil Medvedev.

Prvo je Medvedev u polufinalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 7:6, 6:4, 6:3, a onda je Nadal savladao najveće iznenađenje turnira, Italijana Matea Beretinija 7:6, 6:4, 6:1.

Medvedev je potvrdio sjajnu formu na američkoj turneji, gde je stigao do četvrtog finala, jer je prethodno igrao na završnim predstavama u Vašingtonu, Montrealu i Sinsinatiju, koji je na kraju i osvojio.

On je postao prvi Rus u finalu gren slema još od Marata Safina, koji je igrao meč za trofej na Australijan openu 2005.

Međutim, petom teniseru sveta na putu do trofeja stoji Nadal, koji se peti put u karijeri našao u finalu US opena.

Beretini je pružio snažan otpor Nadalu u prvom setu, vodio je 4:0 i 5:2, ali Rafa se nikad ne predaje, pa je uspeo da napravi preokret, dobije taj deo igre u taj-brejku i već tada prelomi meč. U nastavku Italijan više nije bio tako "tvrd orah".

Rafa će pokušati da osvoji 19. gren slem trofej, time pobegne Novaku Đokoviću tri koraka i približi se rekorderu Rodžeru Federeru na samo jedan.

U njihovom jedinom dosadašnjem susretu bolji je bio Španac, i to nedavno u finalu u Montrealu - 6:3, 6:0.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track