Najnovije vesti

BILA JE PARKIRANA NA 300 METARA OD ULASKA U ARENU: Britanci tvrde da znaju kako se to Đoković brzo oporavio pred početak mečeva na US Openu (FOTO)
Foto: AP

ostrvo bruji

BILA JE PARKIRANA NA 300 METARA OD ULASKA U ARENU: Britanci tvrde da znaju kako se to Đoković brzo oporavio pred početak mečeva na US Openu (FOTO)

Tenis
10:09h

Britanski mediji objavili su priču u kojoj tvrde da znaju kako je Novak Đoković tokom boravka u Njujorku za vreme trajanja US Opena uspevao brzo da se oporavi za naredni meč.

Dejli mejl tvrdi da je Nole koristio hiperbaričnu komoru koja je bila smeštena u prikolici koja je bila parkirana na 300 metara od „Artur Eš” stadiona. Ovaj medij ističe da su dobili potvrdu od organizatora US opena da je Nole sve vreme trajanja turnira koristio hiperbaričnu komoru.

Hiperbarična komora poboljšava cirkulaciju, vid, brzinu reagovanja, izdržljivost i snagu, a takođe i povećava broj crvenih krvnih zrnaca, a sam Novak ju je već više puta koristio i kaže da mu ona pomaže posle napornih mečeva.

foto: AP

Kako tvrdi Dejli mejl, Nole je prikolicu sa hiperbaričnom komorom dovozio i na druge turnire koji su se igrali na američkom tlu ove godine - Indijan Vels i Sinsinati.

Novak je predao meč 4. kola US Opena Stenu Vavrinki i od tada ne igra. Ima bolove u ramenu koji mu smetaju dok igra. Srbin je odlučio da pauzira i još uvek je neizvesno kada će se na teren vratiti.

foto: Profimedia

Šta je hiperbarična komora?

Koristi se kao osnovna terapija ili kao dodatna terapija u svim slučajevima kada je došlo do deficita u transportu kiseonika. Kada je tkivo povređeno, ono zahteva još više kiseonika da ćelije ne bi izumrle. Čist 100% kiseonik u uslovima povišenog pritiska u hiperbaričnoj komori, omogućava da pluća prikupljaju i do tri puta više kiseonika, nego disanjem pri normalnom pritisku vazduha. Na taj način se stimuliše lučenje supstanci pod imenom: „faktori rasta“ i matične ćelije, doprinoseći lečenju i uspostavljanju normalnih biohemijskih i energetskih procesa u organizmu.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track