NOVAK POSLE OSVOJENE TITULE U TOKIJU: Jedva čekam da se vratim sledeće godine na Olimpijske igre!
Foto: Profimedia

IZJAVA

NOVAK POSLE OSVOJENE TITULE U TOKIJU: Jedva čekam da se vratim sledeće godine na Olimpijske igre!

Tenis -

Prvi igrač sveta Novak Đoković osvojio je danas ATP turnir Rakuten open pobedivši u finalu Austrijanca Džona Milmana sa 2-0 (6-3, 6-2).

To je četvrti pobednički pehar za Djokovića ove godine, prethodno je pobedio na turnirima Australijan open, Madrid i Vimbldon.

Od sutra, Đoković će započeti 272. sedmicu kao prvi igrač sveta.

Pre nego što se Novak obratio publici pričao je Milman koji je imao samo reči hvale za srpskog tenisera.

"Hvala Džone za lepe reči, lepo je od tebe što si to rekao. Uvek na terenu igraš srcem i imaš takmičarski duh. Čestitam ti na nedelji i zaslužio si da igraš u finalu", rekao je Đoković.

Pre toga Đoković je rekao dve-tri reči na japanskom, a potom se i zahvalio svom timu.

"Uvek to uradimo, ali i sa razlogom. Tokom čitave sezone ste sa mnom. Odvojeni ste od familije. Tu ste da me podržite da budem najbolji i ovaj uspeh je takođe vaš".

Sledeće godine Tokijo je domaćin Olimpijskih igara i Novak jedva čeka početak istih.

"Ovo mi je bio prvi put da sam igrao u Tokiju. Bilo je neverovatno, ne samo na terenu nego i van njega. Imam veliku zahvalnost prema sponzorima i svima koji su omogućili turnir. Svi su radili da se osećam kao kod kuće. Jedva čekam da se vratim sledeće godine na Olimpijske igre", rekao je Novak i zahvalio se navijačima.

Podsećamo, Đoković je 2008. godine osvojio bronzu, 2012. i 2016. nije uspeo da dođe do odličja i Tokijo će mu možda biti poslednja šansa za zlatnu medalju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track