KRIZA U ŽENSKOM TENISU: Gde su naslednice Ane i Jelene?
Foto: Profimedia

Krah: SRPKINJE NEVIDLJIVE NA WTA LISTI

KRIZA U ŽENSKOM TENISU: Gde su naslednice Ane i Jelene?

Tenis -

Samo Nina u top 100: U skorijem periodu ne možemo očekivati neku novu Ivanovićevu ili Jankovićevu, o Moniki Seleš i da ne govorimo, smatra Radmilo Armenulić

U poslednje vreme navikli smo se da među 20 najboljih teniserki na WTA listi uopšte i ne tražimo Srpkinje, a taj se broj sada proširio i na prvih 100. Otkad su Ana Ivanović i Jelena Janković prestale da igraju profesionalni tenis, nemamo čemu ni da se radujemo u ženskoj konkurenciji.

U više navrata neke od mladih srpskih teniserki nazivane su naslednicama Ane i Jelene, ali se obično ispostavljalo da je reč samo o nekoliko blistavih trenutaka nakon kojih bi nastao tajac.

Imamo talente

Na ovu temu za Kurir je govorio teniski stručnjak Radmilo Armenulić, koji se slaže da je ženski tenis u Srbiji zapao u krizu.

- Mislim da je kod nas definitivno kriza u ženskom tenisu... Izgleda da treba da čekamo neko vreme da se pojavi neka izuzetno talentovana devojčica od 14-15 godina koja će da igra na vrhunskom nivou. Sada, u skorijem periodu, ne možemo očekivati neku novu Anu ili Jelenu, o Moniki Seleš i da ne govorimo...

- Kada je u pitanju Olga Danilović, od nje se mnogo više očekivalo. Moguće je da će u nekom trenutku da proigra, ali očigledno je da postoji neki problem. Da li njena psiha ili možda treba da promeni ljude sa kojima radi, ali sam svakako siguran da je i ona sama od sebe već očekivala više. U njenim godinama Ana i Jelena su već bile među 20 najboljih igračica sveta - rekao je Armenulić i prokomentarisao još neke od trenutno najboljih srpskih teniserki:

Krunićeva stagnira

- Aleksandra Krunić je dostigla svoj maksimum, neće više napredovati... Nina Stojanović je tu oko 100. mesta, kao i Jorović... to je taj neki prosek - kaže Armenulić.

SRPKINJENA WTA LISTI

97. Nina Stojanović 632 101. Ivana Jorović 616 167. Aleksandra Krunić 362 183. Natalija Kostić 332 205. Olga Danilović 291

(Kurir.rs / Anja Vukašinović / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track