SVAKA ČAST! Nadal: Klincima na Akademiji pokazujem snimke Đokovića i Federera!
Foto: Bradley Canaris

nije sujetan

SVAKA ČAST! Nadal: Klincima na Akademiji pokazujem snimke Đokovića i Federera!

Tenis -

Španac Rafael Nadal otkrio je način rada u njegovoj čuvenoj teniskoj akademiji na Majorki.

"Kod nas recimo rade iskusni treneri koji su radili sa profesionalcima kao što je Karlos Moja. Ako dečaci i devojčice žele da rade i imaju talenat, mogli bi jednom da postanu šampioni. Međutim, ja nikom od njih to ne obećavam.

Moraju da napreduju kao ličnosti i da imaju određeni stepen zrelosti.",rekao je Nadal u intervjuu za "XL Semanal".

"Svako dete ima svoj karakter. Pokušavamo na njih da prenesemo vrednosti koje su mene krasile, kao što su prijateljstvo i trud. Biti najbolji na svetu ne bi trebalo da bude cilj u dečijem uzrastu. Ja im kažem da ne misle o tome, već da se koncentrišu na dnevni raspored i ispunjavaju ga uvek, tek posle toga trena da vide mogu li biti prvi ili među sto na svetu", kaže Nadal.

Rafa je otkrio i da kod njega ne postoji reč sujeta i da decu rado uči na primerima najvećih rivala.

foto: AP, EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

"Ne koristimo moju karijeru kao jedini model. Postoje neki igrači koji mogu nešto da nauče iz mog stila igre, ali i od drugih koji imaju tehniku koja je bolja od moje. Recimo u učionicama imamo decu koja gledaju mečeve Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Tamo svaki trener radi sa najviše do troje dece. I mnogo puta treninzima prisustvujem i sam.Za mene je važno da im kažem da mogu postati teniske zvezde, ali i da pre svega moraju da budu dobri ljudi", zaključio je Nadal.

Nadal će posle kraće pauze zaigrati ove nedelje na Mastersu u Parizu,a od narednog ponedeljka biće ponovo svetski broj 1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track