NOVE GENERACIJE TENISKIH TRENERA: Seminar Globalne teniske trenerske asocijacije GPTCA ponovo u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

OD 1. DO 3. NOVEMBRA

NOVE GENERACIJE TENISKIH TRENERA: Seminar Globalne teniske trenerske asocijacije GPTCA ponovo u Srbiji

Tenis -

Globalna asocijacija profesionalnih teniskih trenera (“Global Professional Tennis Coach Association”) predstavlja do sada najuticajnije i najrasprostranje udruženje teniskih stručnjaka, čija je misija da formira vrhunski teniski trenerski kadar po opšte priznatim standardima i programima ove širom sveta prisutne teniske organizacije.

Formirana u Njujorku 2010. godine, GPTCA od samog svog nastanka okuplja istinske velikane teniske struke, kao što su: Alberto Kastelani, Patrik Muratoglu, Toni Nadal, Magnus Norman, Džudi Marej, Leri Pasos, Hoze Perlas...

GPTCA je - u organizaciji Predsednika asocijacije za Srbiju i Potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Bogdana Obradovića - do sada održala više seminara u Beogradu sa zapaženim uspehom – tokom kojih je preko 300 trenera iz Srbije i regiona dobilo ove cenjene licence – sertifikovane od strane ATP Asocije.

Sledeći zvanični GPTCA seminar za Srbiju i region će biti održan u Beogradu od 1. do 3. novembra 2019. otvoren za prijavu svih zainteresovanih trenera, koji će tom prilikom prisustvovati predavanjima i polagati za dobijanje internacionalne GPTCA licence C i B nivoa.

foto: Zorana Jevtić

Pored Bogdana Obradovića, koji će polaznicima održati predavanja iz stručnog dela uz pokazne vežbe na terenu, među predavačima će biti i Dejan Vranješ, bivsi selektor Fed Cup reprezentacije Srbije, Dr Dejan Aleksandrić, zvanični lekar fudbalske reprezentacije Srbije, Prof Bojan Milinković, glavni trener teniske akademije “Bogdan Obradović”, Vuk Nikolić – međunarodni teniski sudija ITF/ATP/WTA Silver Badge Supervisor, Prof. Marija Srećkov, sportski psiholog…I bivša WTA igračica Bojana Jovanovska, inače počasni nosilac GPTCA licence, A nivoa.

“Naša želja i plan je da se GPTCA seminar u Srbiji održava dva puta godišnje, kako bi se širilo tenisko znanje i obrazovale nove generacije u potpunosti savremeno obučenih teniskih trenera u Srbiji i nasem regionu. Uzajamno interesovanje – dolazećih perspektivnih trenera i našeg stručnog tima – je svakako veliko, i radujemo se sledećoj prilici koju ćemo imati već početkom novembra, da nastavimo saradnju na misiji i promociji podizanja nivoa teniske stručnosti u Srbiji “, naglasio je povodom održavanja novembarskog seminara Predsednik GPTCA za Srbiju, Bogdan Obradović.

kurir.rs / M.N.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track