NOVAK BEZ PREVIŠE ŽARA STIGAO DO ČETVRTFINALA: Đoković se mučio, pa slomio Edmunda! Sada na Cicipasa (VIDEO)
Foto: AP

MASTERS U PARIZU

NOVAK BEZ PREVIŠE ŽARA STIGAO DO ČETVRTFINALA: Đoković se mučio, pa slomio Edmunda! Sada na Cicipasa (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Britanca Kajla Edmunda u osmini finala Mastersa u Parizu - 7:6, 6:1.

Sledeći rival Đokoviću na putu ka petoj tituli u Parizu biće Grk Stefanos Cicipas.

Novak se silno namučio u prvom setu, a onda odigrao furiozno u drugom za petu pobedu u šestom duelu sa Edmundom.

Utisak je da je Đoković, baš kao i dan ranije protiv Francuza Mutea, igrao bez previše žara.

Prvi deo igre trajao je 54 minuta. Serveri su bili sigurni, a jedine brejk lopte imao je Đoković, i to dve u 12. gemu. Ipak, Britanac je u tim momentima odigrao hrabro, izvukao se i izborio za taj-brejk.

A onda je usledila drama. Đoković je sa dva mini brejka poveo 5:2, međutim, Edmund se nije predavao i uspeo da izjednači na 6:6. Ipak, prvi reket sveta je uspeo da iskoristi šestu set loptu, četvrtu u taj-brejku, a drugu na svoj servis za 9:7.

Gubitak prvog seta kao da je slomio Edmunda, pa je posle osvojenog uvodnog gema u drugom stao, a Novak dobio dodatnu energiju i u nastavku dobio svih šest gemova za konačnih 6:1.

Kada se meč završio, srpski teniser je na kameri napisao: "Allez", što u prevodu sa francuskog jezika znači: "Idemo".

foto: Printscreen

Đoković će u četvrtfinalu imati daleko teži posao jer ga čeka Cicipas, jedan od malobrojnih tenisera koji može da se pohvali da ima pozitivan skor sa svetskim "brojem jedan". Grk vodi 2:1 u pobedama.

Cicipas je do četvrtfinala stigao ubedljivom pobedom nad Australijancem Aleksom De Mninaurom - 6:3, 6:4.

TOK MEČA:

2. SET:

6:1 - BREJK! Nole je u drugom setu razbio Britanca.

5:1 - Đoković bez problema potvrđuje i drugi brejk.

4:1 - BREJK! Novak je slomio Kajla! Sada ima dva brejka prednosti i juri ka četvrtfinalu. Đoković je protivniku dozvolio samo poen.

3:1 - Đoković potvrđuje brejk. Edmund je stigao do 30:30, ali su dva dobra napada pretvorena u novi gem. Đokoviću bi ova pobeda bila 50. u sezoni i 11. uzastopna kako to čini.

2:1 - BREJK! Prvi na meču posle više od sata igre! Novak je oduzeo servis rivalu sa nulom! Edmund je ušao u seriju grešaka iz bekhenda, što je Đoković iskoristio i došao do 0:40, a onda je Novak vinerom došao do brejka.

1:1 - Novak ne planira da stane sa dobrim servisima, ili preciznije rečeno, sa prvim servisima.

0:1 - Edmunda izgleda nije deprimirao "tesan" gubitak prvog seta, pa je na početku drugog dobio prvi gem.

1. SET:

7:6: Đoković je prvi mini brejk napravio za 2:0, sledeći poen na servis rivala osvojio je za 5:2, ali je Edmund uspeo da stigne do 6:6. Srpski teniser je do šeste set lopte, četvrte u taj-brejku, došao na 8:7, a onda na svoj servis konačno dobio ovaj deo igre - 9:7. Poslednja dva poena taj-brejka bila su najduža na meču, pa iako su duge razmene češće pripadale Britancu, u ključnim momentima prvi reket sveta je bio bolji. Prvi set trajao je 54 minuta.

6:6 - Đoković je propustio dve brejk lopte, pa će o osvajaču prvog seta odlučivati taj-brejk. To su bile prve brejk lopte na meču. Međutim, Edmund je i dobro servirao i odigrao hrabro u kritičnim momentima, pa se spasao.

6:5 - Kao i u prethodnom gemu kada je Đoković imao početni udarac, Edmund je osvojio prvi poen i to je bilo sve od njega. Novak je gem "overio" četvrtim asom.

5:5 - Edmunda i dalje sjajno služi servis. Poveo je 40:0, zatim je napravio veliku grešku i poklonio poen Novaku, koji je zatim odličnim riternom došao do 40:30. Ipak, Britanac je još jednim dobrim servisom stavio tačku na gem.

5:4 - Edmund je dobio prvi poen, onda je Đoković napravio prvi forhend viner, posle čega je odličnim servisima bez problema osvojio gem.

4:4 - Još jedan lak gem za Britanca, bez izgubljenog poena.

Ruski teniseri Rubljev i Hačanov gledaju duel Đokovića i Edmunda.

4:3 - Bez izgubljenog poena Đoković stiže do novog vođstva.

3:3 - Edmund lako osvaja gem, Đoković je daleko od svoje prepoznatljive igre.

3:2 - Bez većeg žara u igri Novak stiže do novog gema.

2:2 - Britanac je bez većih muka izjednačio.

2:1 - Đoković osvaja još jedan svoj servis prilično lagano.

1:1 - Đoković je imao 30:30, ali je naredne dve loptice izbacio u aut.

1:0 - Đoković je prvi servirao i lepo počeo meč. Odservirao je dobro, a upisao je i jedan as.

Đoković je do plasmana u osminu finala stigao posle pobede nad Korentinom Mutetom, a Edmund je u meču drugog kola nadigrao Dijega Švarcmana.

foto: AP

Britanac ima 24 godine i trenutno je 75. igrač sveta. Srpski teniser je osam godina stariji od svog rivala, a na ATP rang listi zauzima vodeću poziciju.

Đoković i Edmund će se sastati šesti put u karijeri, a od prethodnih pet mečeva Novak je dobio četiri. Poslednji put igrali su prošle sezone na Vimbldonu, a Srbin je tada bio bolji sa 3:1 u setovima.

foto: AP

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5,791,280 dolara. Šampionu će pripasti ček na 995,720 i 1000 ATP poena. Branilac trofeja Rus Karen Hačanov poražen je u drugom kolu, a za prvog nosioca postavljen je Novak Đoković.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track