POZNATI SVI PAROVI POLUFINALA U ŠENŽENU: Pliškova preko Halep do najbolje teniserke sveta
Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

ZAVRŠNI WTA TURNIR

POZNATI SVI PAROVI POLUFINALA U ŠENŽENU: Pliškova preko Halep do najbolje teniserke sveta

Tenis -

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se danas u polufinale završnog WTA turnira u Šenženu, pošto je pobedila petu teniserku sveta Rumunku Simonu Halep posle tri seta, 6:0, 2:6, 6:4.

Druga teniserka sveta pobedila je posle sat i 43 minuta. Ona je bila ubedljiva u prvom setu, osvojila ga je bez izgubljenog gema, ali je Halep uzvratila u narednom, tri puta joj je oduzela servis i izjednačila u meču.

Halep je bolje počela treći set, povela je sa 2:0, ali je Pliškova posle toga osvojila pet uzastopnih gemova i povela sa 5:2. Obe su zatim osvajale gemove na svoj servis, sve do 10. kada je Pliškova napravila brejk i obezbedila plasman u polufinale.

Pliškova u Ljubičastoj grupi ima dve pobede i druga je na tabeli, a Halep je ostala na jednoj i zauzima treće mesto.

Prva je branilac titule Ukrajinka Elina Svitolina sa sve tri pobede. Ona je ranije danas pobedila Amerikanku Sofiju Kenin sa 7:5, 7:6. Kenin je došla na turnir kao rezerva povređenoj Kanadjanki Bjanki Andresku.

Svitolina će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane iz Crvene grupe Švajcarkinje Belinde Benčić, dok će u drugom polufinalu igrati Australijanka Ešli Barti, inače prvi reket sveta, i Pliškova.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track