Najnovije vesti

SPARTAK DAN U BEOGRADU: Deca igrala tenis u Ruskoj školi i učila vrednosti zdravog života
Foto: TSS

U ORGANIZACIJI TSS I TSB

SPARTAK DAN U BEOGRADU: Deca igrala tenis u Ruskoj školi i učila vrednosti zdravog života

Tenis

Teniski savez Srbije i Teniski savez Beograda u sradnji sa Ruskom osnovnom školom u Beogradu organizovali su Otvorenu školu tenisa u okviru manifestacije „Spartak dan“, sa ciljem da se promoviše sport kod dece i omladine i zdrav način života, fer plej u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece, doprinese otkrivanju mladih talenata i očuvanju kvaliteta belog sporta u našoj zemlji.

U prezentaciji mini tenisa učestvovalo je oko 200 đaka, (uzrasta od 7 do 14 godina) i upoznalo se sa programom "Svetske teniske federacije" (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta.

Na zabavan i motivacioni način deci je predstavljen „beli sport“, a osnovnim pravilima igre, uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu upoznali su ih treneri TSS i TSB.

1 / 10 Foto: TSS

Dečiji osmeh i graja, pozitivan sportski duh i jasna poruka, zdravo živeti - sportom se baviti, za pobedu se boriti, u žaru borbe ostati džentlmen - obeležila je Otvorenu školu tenisa u Ruskoj školi u Beogradu. Na kraju druženja svi učesnici manifestacije dobili su medalje.

„Izuzetno smo zahvalni pozivu direktora škole pri Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu gospodina Nikolaja Mihajloviča Senika da popularišemo tenis deci koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu. Ruska škola je organizovala „Spartak dan“, a TSS i TSB su zajedničkim snagama pokazali koliko je tenis, i sport uopšte, nešto što spaja i zbližava, posebno bratske narode Rusije i Srbije“ – istakao je poredsednik Teniskog saveza Beograda Milan Slavković.

(TSS)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...