SAMO ON ZNA DA LI ĆE NADAL NASTUPITI U LONDONU! Ako Rafa uradi OVO moći će da zaigra na završnom Mastersu u sezoni! Đoković u PANICI
Foto: AP

završni masters

SAMO ON ZNA DA LI ĆE NADAL NASTUPITI U LONDONU! Ako Rafa uradi OVO moći će da zaigra na završnom Mastersu u sezoni! Đoković u PANICI

Tenis -

Iz dana u dan stižu novu informacije o učešću Rafaela Nadala na završnom Mastersu u Londonu.

Za sada je jedino sigurno da Španac putuje u London, a za sve ostalo pita se doktor Kotoro koji ga je je pregledao još u Parizu.

"Bilo je teško napraviti procenu u to vreme. Pregledi nisu naročito pouzdani odmah posle nekoliko minuta. Morali smo zato da budemo vrlo oprezni i prava je odluka bila da se povuče iz polufinala mastersa u Parizu jer nismo znali sa čime imamo posla. Sada znamo kakva je situacija i pokušaćemo da uradimo sve terapije i da prilagodimo servis kako bi mogao da igra. Postoje povrede koje te direktno onemogućuju da igraš, ovde mogućnost postoji i ako napredak bude zadovoljavajući, postoji mogućnost da Rafa bude spreman, kaže doktor Kotoro".

foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

On je potom objasnio da Nadalu predstoji dosta posla sa fizioterapeutom, ali da je optimista po pitanju Rafinog nastupa u Londonu.

"Najvažniji deo jeste prilagođavanje servisa jer je ovo tip povrede koji dozvoljava da se sa osnovne linije igra potpuno normalno. Jedino gde se moraju napraviti adaptacije jesu servis i smeč. Pre tri dana nismo imali dovoljno informacija da donesemo odluku, a sada sam optimista, ako Rafa izađe na teren, biće to zato što je u mogućnosti".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track