ATP VERUJE DA ĐOKOVIĆ MOŽE DA SKINE NADALA SA PRVOG MESTA: Evo šta je Novaku potrebno u Londonu da se vrati na vrh (VIDEO)
Foto: AP

KREĆE!

ATP VERUJE DA ĐOKOVIĆ MOŽE DA SKINE NADALA SA PRVOG MESTA: Evo šta je Novaku potrebno u Londonu da se vrati na vrh (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković je spreman za start na ATP finalu u Londonu.

ATP je na zvaničnom Tviter nalogu objavio snimak sa Noletovog treninga na dan prvog njegovog meča na završnom turniru sezone.

Đoković u 15 sati igra protiv Matea Beretinija meč prvog kola u Grupi "Bjern Borg", a i ATP podseća da srpski teniser ima priliku da se vrati na prvo mesto.

Međutim, povratak na vrh ATP karavana ne zavisi samo od Novaka, već i od Rafaela Nadala.

Đoković u Londonu mora da osvoji više od 640 bodova više od Španca, koliko trenutno iznosi razlika na vrhu.

Tu je i pitanje stanja Rafaela Nadala, koji nije stoprocentno spreman. On je povredio trbušne mišiće na Mastersu u Parizu, gde je Denisu Šapovalovu predao polufinalni meč. U međuvremenu se posvetio rehabilitaciji, ali je neizvesno u kojoj meri je spreman za izazove u Londonu.

U svakom slučaju, kada bi Nadal bez poraza stigao finala, osigurao bi prvo mesto, čak i kada bi ga Đoković savladao u završnoj predstavi.

Ovako, Noletovi navijači neće navijati samo za svog ljubimca, već i protiv Španca.

Za svaku pobedu u grupi na ATP finalu dobija se po 200 bodova, za uspeh u polufinalu još 400, a za konačni trijumf još 500. Ukoliko šampion ne izgubi nijedan meč, osvaja ukupno 1.500 poena.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track