SRPSKI TENISERI NA ZAVRŠNOM TURNIRU DEJVIS KUPA: Osvojićemo salataru zbog Tipse!
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

Ola, Madrid

SRPSKI TENISERI NA ZAVRŠNOM TURNIRU DEJVIS KUPA: Osvojićemo salataru zbog Tipse!

Tenis -

Sjajan plan! Naši momci imaju veliki motiv da na najbolji način uveličaju oproštaj Janka Tipsarevića, kome će ovo biti poslednji turnir u karijeri.

Teniseri Srbije otputovali su juče na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa, koji se igra u prestonici Španije od 18. do 24. novembra.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Ovo će ujedno biti i poslednji turnir u karijeri Janka Tipsarevića, koji je priznao da mu je drago što će baš igrajući za Srbiju definitivno otići u tenisku penziju.

- Jako mi je drago, baš sam uzbuđen zbog nastupanja za Srbiju. Siguran sam da će tamo biti dosta emotivnih trenutaka, ali mislim da će mi biti lakše sa momcima. O povlačenju razmišljam već nekoliko godina, a da budem iskren, voleo sam da se to upravo desi kad igram za Dejvis kup reprezentaciju svoje zemlje - kazao je Tipsarević i dodao:

- Što se tiče turnira, možemo da ispadnemo u grupi, a možemo i da ga osvojimo. Mislim da je zeznut sistem takmičenja, po nekoj pretpostavci, trebalo bi da pobedimo Japan, ali Francuska je veoma ozbiljan tim, imaju najbolji dubl tandem u Dejvis kupu. Novak može da donese poen protiv njihove prve table, onda bi Lajović ili Krajinović trebalo da za našu zemlju osvoje odlučujuću pobedu.

foto: Marina Lopičić

Filip Krajinović veruje da ova ekipa momaka može do trofeja.

- Mislim da smo jedni od favorita jer smo posle mnogo godina kompletni sa Jankom, Novakom, Lajovićem i verujem da možemo da osvojimo Dejvis kup u Madridu. Želim da se vratimo sa peharom. Sigurno je da smo svi motivisani zbog Janka, a ovo bi bio najbolji mogući način da Janko završi karijeru sa osvojenim Dejvis kupom. Tipsa je jedan od naših najboljih igrača svih vremena, mnogo ga poštujemo, a posle Dejvis kupa imamo iznenađenje za njega - poručio je Krajinović.

foto: Marina Lopičić

Kurir / Milan Nastić

Foto: Profimedia, Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track