POČINJE TENISKI MUNDIJAL: Srbija juri novu salataru!
Foto: Teniski Savez

A sad nešto novo

POČINJE TENISKI MUNDIJAL: Srbija juri novu salataru!

Tenis -

Nole stigao u Madrid Naši teniseri predvođeni Đokovićem imaju jasan cilj na startu novoformiranog Svetskog prvenstva - da ponove uspeh iz 2010. godine, kad su osvojili titulu šampiona

Stari sistem Dejvis kupa zvanično je otišao u istoriju! Počinje teniski mundijal!

Novak Đoković juče je stigao u Madrid, gde se pridružio saigračima iz reprezentacije u pohodu ka osvajanju druge titule svetskog šampiona. U grupnoj fazi, koja traje od 18. do 21. novembra, Srbija će se boriti s Francuskom i Japanom.

Novak i ekipa, koju čine Viktor Troicki, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Janko Tipsarević, odradili su sinoć prvi od nekoliko zajedničkih treninga koji ih čekaju pre okršaja s Japanom u sredu.

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je da je njegova ekipa u teškoj grupi u Dejvis kupu, ali da se nada prolasku u četvrtfinale. - Imamo izuzetno tešku grupu. Da je nastupio i Nišikori, Japan bi bio mnogo teži protivnik, ali ne treba ih potceniti, imaju igrače koji mogu da iznenade, imaju i dobar dubl. Jesmo blagi favoriti i Francuzi i mi u ovoj grupi, a činjenica da samo jedna reprezentacija ide dalje i dve najbolje drugoplasirane iz svih grupa otežava posao. Nadam se da ćemo uspeti da prođemo grupni deo takmičenja i da se plasiramo u četvrtfinale, a posle i nije toliko bitno protiv koga ćemo igrati - rekao je Zimonjić.

(Kurir.rs / Anja Vukašinović / Foto:Teniski Savez)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track