NADAL ODVEO ŠPANIJU U POLUFINALE: Britanci bez Mareja slomili Nemce! (FOTO)
Foto: EPA

dejvis kup

NADAL ODVEO ŠPANIJU U POLUFINALE: Britanci bez Mareja slomili Nemce! (FOTO)

Tenis -

Teniseri iz Velike Britanije relativno lako su došli do trijumfa nad Nemačkom od 2-0, dok je Španija eliminisala Argentinu posle velike borbe i trijumfa u dublu.

Duel Španije, domaćina Dejvis kupa, i Argentine počeo je okršajem Gvida Pelje i Pabla Karenjo-Buste, koji je "uleteo" kao zamena za Roberta Bautistu Aguta, koji je morao da napusti tim zbog smrti oca.

Pobedu je odneo Pelja, ali posle skoro tri sata tenisa i preokreta 6:7, 7:6, 6:1.

Usledio je meč Rafaela Nadala i Dijega Švarcmana.

Omaleni Argentinac je često umeo da namuči Rafu do sada u karijeri, ali to nije bio slučaj ovoga puta, bilo je 6:1, 6:2.

"Bik sa Majorke" je Švarcmanu prepustio samo tri gema ukupno i potpuno ga počistio sa terena, a onda odlučio da odigra dubl u paru sa Marselom Granoljersom.

foto: EPA

Njih dvojica su izašli na teren i suočili se sa Gonzalesom i Majerom. Španci su osvojili prvi set sa 6:4, ali su Argentinci, istim rezultatom izjednačili na 1:1.

Ušlo se u treći set i tu su se bolji snašli Rafa i Marsel. Napravili su brejk na startu koji su uspeli da sačuvaju do kraja seta i dobili treći set sa 6:3 i plasirali se u polufinale.

Britancima je prvi bod doneo Kajl Edmund koji je savladao Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 7:5

foto: AP

U drugom singlu umesto Endija Mareja, koji se ne nalazi u najboljoj formi, nastupio je Den Evans.

On je posle velike borbe i skoro dva i po časa tenisa bio bolji od Štrufa sa 7:6, 3:6, 7:6 i obezbedio Velikoj Britaniji plasman u polufinale.

Duel Španije i Velike Britanije na programu je u subotu od 17.30, dok se od 10.30 igra prvo polufinale između Kanade i Rusije.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track