POLICIJA ZABRANILA FEDEREROV MEČ ZBOG NEMIRA : A onda se on odlučio na sledeći korak i ZADIVIO sve
Foto: AP

DŽENTLMENSKI

POLICIJA ZABRANILA FEDEREROV MEČ ZBOG NEMIRA : A onda se on odlučio na sledeći korak i ZADIVIO sve

Tenis -

Rodžer Federer je obećao navijačima da će dobiti kompenzaciju nakon što je egzibicija u Kolumbiji otkazana u poslednjem trenutku.

Pobuna u Bogoti naterala je zvaničnike da otkažu meč u kojem je trebalo da se sastanu Rodžer Federer i Aleksandar Zverev iz sigurnosnih razloga. Policija je zabranila da se taj susret odigra a organizatori su isprva odbili da vrate novac ljudima koji su kupili karte navodeći da je to "izvan njihove kontrole".

foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS

"Veoma smo tužni i u finansijski veoma teškoj situaciji. Očekivanja su ostala ista, ali prihodi su nestali. Neki sponzori koji su sarađivali sa nama su ostali, ali ne i svi - rekao je organizator događaja Manuel Mate.

Saznavši za nezadovoljstvo navijača i problematikom oko karata, u priču se uključio i sam Rodžer Federer. U njegovom timu su naveli da je spreman da to plati iz sopstvenog džepa kako ne bi bilo oštećenih strana.

"Rodžer će sve nadoknaditi navijačima u Bogoti" - započeo je Toni Godsik, Rodžerov agent za "Taž Anzajger" .

"Naš cilj je da zakažemo meč za sledeću godinu. Ako to nije moguće, Rodžer će vratiti svoju finansijku nadoknadu i pobrinuće se da svi navijači dobiju novac nazad za karte koje su platili."

foto: Profimedia

Nije se na tome zaustavio, nego je objasnio i zbog čega je Federer speman na ovaj potez:

"Bili su neverovatno glasni kada smo počeli da treniramo ovde. Predivna priča ne sme da se završi otkazivanjem, to je jasno! Cilj je da napravimo izmenu sredinom decembra, za karte koje su već kupljene. Idealno bi bilo kada bi Rodžer već bio u okolini. Na primer negde oko turnira u Majamiju" - najavio je novu mogućnost Godsik.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track