SLAVNI AUSTRALIJANAC OČEKUJE MNOGO OD NOVAKA: Đoković je JAK, igraće još 3-4 godine na vrhunskom nivou, a Federer...
Foto: EPA/IAN LANGSDON

MLADI DA SAČEKAJU

SLAVNI AUSTRALIJANAC OČEKUJE MNOGO OD NOVAKA: Đoković je JAK, igraće još 3-4 godine na vrhunskom nivou, a Federer...

Tenis -

Slavni australijski teniser Mark Filipusis smatra da Novak Đoković i Rafael Nadal neće tako lako sići sa vrha, dok je Rodžer Federer "druga priča".

"Ne bih se usudio da kažem da će se Nadalova i Đokovićeva dominacija završiti u 2020. godini. Đoković izgleda jako i ima još tri do četiri godine na vrhunskom nivou ako bude zdrav. I Nadal deluje brzo, mislim da neće posustati u narednih godinu-dve", izjavio je 43-godišnji Filipusis i osvrnuo se na Federera:

"S njim je drugačija priča. Ne zato što sumnjam u njega, ali Vimbldon je bio težak, dve propuštene meč-lopte bile su gorka pilula. Definitivno će misliti o tome, znamo koliko ceni gren slam titule, to je bila njegova šansa. Ako je bude imao sledeće godine, to je u Londonu, biće ekstremno teško nakon onoga što se dogodilo. Možda će imati šansu i u Australiji, poslednjih je godina podloga u Melbournu je sve brža".

Filipusis je kao najveće nade svetskog tenisa obeležio: Cicipasa, Tima, Zvereva i Šapovalova, ali, ako je suditi po rečima Australijanca, moraće da pričekaju kako bi Đokovića i Nadala skinuli sa vrha.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track