JELENA DOKIĆ BAŠ NE VOLI NOVAKA: Bivša teniserka iznenadila prognozom (FOTO)
Foto: EPA, AP, Profimedia

Izdaja

JELENA DOKIĆ BAŠ NE VOLI NOVAKA: Bivša teniserka iznenadila prognozom (FOTO)

Tenis -

Ovo joj Srbi neće oprostiti Jelena Dokić tvrdi da će Australijan open osvojiti Rafa Nadal, a Đokovićevo ime nije ni pomenula

Jelena Dokić, bivša srpska i australijska teniserka, baš ne miriše Novaka Đokovića. Pred Australijan open, prvi grend slem u sezoni, Jelena je procenila da Nole nema šanse da odbrani trofej u Melburnu, to jest da slavi na turniru koji je dosad osvajao sedam puta.

Australijan open počinje 20. januara, a Jelena Dokić u svojoj proceni ko će osvojiti turnir prednost daje Rafi Nadalu, dok Novaka nije ni pomenula. - Rafa Nadal je ovde prošli put slavio 2009. Od tada nije pobeđivao, ali je igrao pet finala. Mislim da pomalo i nije imao sreće ovde u Australiji, igrao je dobro, ali je imao i povrede. Mislim da zaslužuje da ima više od jedne titule ovde, tako da tipujem na njega - objasnila je Dokićeva.

Zanimljivo, Novak Đoković je dve od svojih sedam titula u Melburnu osvojio baš u direktnom sudaru s Rafom Nadalom. Tukao ga je u finalu 2012. i 2019. godine. Prošle godine Novak je slavio vrlo ubedljivo, pa je sa 6:3, 6:2, 6:3, posle dva časa i četiri minuta igre, počistio Rafu s terena.

Pre sedam godina viđeno je više nego uzbudljivo finale, daleko dramatičniji i iscrpljujući meč između srpskog i španskog tenisera, koje je završeno tek posle pet setova 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(5:7), 7:5. To je ujedno i najduži meč na Australijan openu, koji je trajao pet sati i 53 minuta.

Osmi put NOLE, ISTORIJA TE ČEKA

foto: AP

U slučaju da Novak Đoković ove godine odbrani titulu u Melburnu, postaće najuspešniji teniser u istoriji ovog grend slema, jer bi čak osmi put podigao vredni trofej. Do sada, Novak Đoković je sedam puta bio najbolji u Australiji, baš kao i Švajcarac Rodžer Federer.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto:EPA, AP, Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track