USIJANJE: Moguć novi okršaj Đokovića i Nadala na ATP kupu!
Foto: Profimedia

veliki meč u najavi

USIJANJE: Moguć novi okršaj Đokovića i Nadala na ATP kupu!

Tenis -

ATP kup je startuje danas , a nakon takmičenja reprezentacija, sledi i prvi grend slem u sezoni.

Nakon kratke pauze koju su teniseri iskoristili za odmor, nova sezona je počela.

Titulu na Australijan openu, braniće Novak Đoković, koji je prošle godine u finalu savladao Rafaela Nadala. U 2020. godinu, Španac je ušao kao najbolji teniser sveta i pokušaće da Srbinu "skine krunu" u Melburnu.

Međutim, "bik iz Majorke" na potencijalni susret sa velikim rivalom ne gleda kao priliku za osvetu, a upravo je to bio upitan da prokomentariše, odnosno da li sprema osvetu?

foto: AP

"Uvek pokušavam da budem u najboljem obliku na svakom turniru koji igram. Ne gledam tako na ovaj sport ili da jedan poraz vidim kao razlog za osvetu, ne razumem takav život. Samo pokušavam da dovedem sebe u poziciju da budem spreman za akciju kada je to potrebno. Nekada stvari ispadnu onako kako treba, a nekada ne i zbog toga morate biti spremni da prihvatite svaku situaciju koja može da se dogodi."

Ono što prethodi Australijan openu, jeste ATP kup. Prvi meč reprezentacija Srbije ima u subotu, u Brizbejnu će igrati protiv selekcije Južne Afrike a prvi će na teren Đoković i Anderson u 10 časova, dok će Španija istog dana igrati protiv Gruzije. Na ovom turniru, Đoković i Nadal će sigurno odmeriti snage do finala, a ukoliko obe reprezentacije ostvare želje, borba za trofej biće izuzetno zanimljiva.

Upravo je o željama i ciljevima reprezentacije Španije govorio Rafael Nadal, ali je i demantovao mišljenje javnosti da je ATP kup samo priprema za grend slem u Melburnu.

foto: EPA/WILL OLIVER

"Želimo da radimo dobro kao tim i da pokušamo da dostignemo naše ciljeve, a zatim ćemo imati nedelju dana za vežbu i trening pred Australijan open - poručio je Nadal. Ako igrate dobro na ATP kupu, onda su veće šanse da ćete igrati dobro i na Australijan openu, ali niko od nas ovo takmičenje ne shvata kao pripremu za grend slem, već kao ozbiljan turnir, želimo da pokažemo najbolji nivo i da radimo dobro kao tim. Mislim da idemo u pravom smeru, srećni smo što smo ovde." - zaključio je on.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track