JELENA DOKIĆ POZVALA NA POMOĆ AUSTRALIJI: Srce mi se slama, poginulo je 30 ljudi, pola milijarde životinja je uginulo...
Foto: Printskrin

ZABRINUTA

JELENA DOKIĆ POZVALA NA POMOĆ AUSTRALIJI: Srce mi se slama, poginulo je 30 ljudi, pola milijarde životinja je uginulo...

Tenis -

Australijom poslednjih nedelja haraju nezapamćeni požari koji su izazvali strahovite probleme.

Iz pokrajina Viktorija, Južna Australija i Novi Južni Vels evakuisano je desetine hiljada ljudi. Za sada je utvrđeno da je stradalo 30-tak ljudi, a da se njih 28 smatra nestalima. Nestala je najmanje jedna desetina populacije koala, a nagađa se da je stradalo više od pola milijarde životinja.

Dokić, koja ima australijski pasoš, pozvala je da se pomogne ugroženima uz dramatične fotografije koje kazuju šta se trenutno zbiva u Australiji.

"Naša prelepa zemlja gori. Apsolutno sam slomljena i toliko tužna zbog ovoga što se događa ovde u Australiji. Teško je pronaći reči kako bih objasnila kako se osećam kada vidim grozne slike i snimke onoga što se događa u Australiji. Uništeno je više od 2.500 kuća i zgrada, pola milijarde životinja je uginulo, više od šest miliona hektara zemlje je izgorelo i više od 30 ljudi je poginulo. Apsolutno grozno. Svako pomoć je dobrodošla", napisala je nekadašnja srpska teniserka.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track