ĐOKOVIĆ DOČEKAO PRESUDU: Rio de Žaneiro Noletu plaća 750.000 dolara!
Foto: EPA, Profimedia

Konačno srbin ih dobio na sudu!

ĐOKOVIĆ DOČEKAO PRESUDU: Rio de Žaneiro Noletu plaća 750.000 dolara!

Tenis -

Presuda Sud u Rio de Žaneiru naredio organizatoru egzibicionog meča između Novaka i Gustava Kirtena iz 2012. godine da izmiri dugovanja prema našem teniseru

Novak Đoković dobio je sudski spor u Brazilu protiv organizatora egzibicionog meča u Rio de Žaneiru!

Sud pravde u državi Rio de Žaneiro naredio je da srpskom teniseru mora da se isplati ukupno 731.000 dolara duga, koji datira još od 2012. godine, kada je Nole odigrao egzibicioni meč s Gustavom Kirtenom. Naime, po tadašnjem ugovoru, Đokovićev dolazak u Rio trebalo je da bude plaćen 1,1 milion dolara, a dobio je 450.000, nakon čega je drugi reket odlučio da tuži organizatore meča. Podsetimo da je još 2014. godine državni sekretar za sport, rekreaciju i omladinu naredio da se Đokoviću mora isplatiti dug od 650.000 dolara, ali punih šest godina se čekalo da dođe do realizacije. S druge strane, Đokovićevi advokati koji su zaduženi za ovaj slučaj tvrde da je država Rio imala nameru da odloži plaćanje dospelih iznosa, ali na osnovu izveštaja državni tužilac nije govorio na tu temu, samo je naloženo da srpski teniser mora da se isplati u celom iznosu.

Kvalifikacije za AO Šok za Srbe: Ispali Viktor, Krstin i Olga

Srpski teniseri Viktor Troicki, Peđa Krstin u muškoj i Olga Danilović neće učestvovati na Australijan openu ove godine jer su sve troje ispali u poslednjem kolu kvalifikacija. Jedini naš teniser koji ima šanse da se domogne glavnog žreba je Nikola Milojević, koji će u meču protiv Francuza Kventina Halisa pokušati da stigne do prvog kola Australijan opena.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track