POČINJE AUSTRALIJAN OPEN: Srbija do Melburna! Novak juri osmu titulu! (FOTO)
Foto: EPA

A sad spektakl

POČINJE AUSTRALIJAN OPEN: Srbija do Melburna! Novak juri osmu titulu! (FOTO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser danas igra meč prvog kola protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa, a prvog dana prestižnog grend slema na teren će izaći još trojica srpskih tenisera - Krajinović, Đere i Lajović. Kecmanović svoj meč igra sutra.

Ajmo, Nole, ajmo, Srbi! Sve oči teniskog sveta uprte su u Melburn, gde je počeo je prvi grend slem turnir u 2020. godini! Novak Đoković kreće u pohod na osmu titulu Australijan opena.

foto: Privatna Arhiva

Prva prepreka na putu do cilja najboljem srpskom teniseru biće danas od 11 časova Nemac Jan-Lenard Štruf. Njih dvojica s se dosad sastali dva puta i Đoković je dobio oba meča. Nadamo se da će i ovaj, jer bi to bila jubilarna, 900. pobeda u Novakovoj uspešnoj karijeri.

- To je svakako dodatna motivacija za mene i osećam se ponosnim na sve što sam postigao u karijeri. Takve prekretnice daju poseban značaj tome zbog čega se takmičim još uvek - rekao je drugi reket sveta.

foto: Privatna Arhiva

Osim Novaka, danas će na teren izaći još trojica srpskih tenisera - Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović. Naši predstavnici na prvom grend slemu u sezoni u odličnom raspoloženju dočekuju svoje mečeve. A da je atmosfera zaista na nivou, pokazuju i fotke iz jedne srpske pekare u Melburnu, gde su naši momci organizovali druženje.

Osim ovoga, stabilizovao se i kvalitet vazduha, koji je bio veoma loš zbog požara koji bukte Australijom.

foto: Privatna Arhiva

- Iskreno, bio sam zabrinut zbog kvaliteta vazduha u Melburnu, koji je tokom nekoliko dana bio najzagađeniji na svetu. Ipak, imao sam veru u taj grad i znao sam da se u njemu vreme brzo menja. Bilo je tužno gledati igrače i sakupljače loptica kako se ruše na terenu - istakao je Đoković.

Dakle, sada je sve spremno i na Srbima je da pokažu šta umeju.

Spala knjiga na jedno slovo

NINA STOJANOVIĆ JEDINA MEĐU DAMAMA

Srbija će u ženskoj konkurenciji imati samo jednog predstavnika - Ninu Stojanović. Ona će u noći između ponedeljka i utorka odmeriti snagu s Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom.

Prekid saradnje

O’ŠENESI NAPUSTIO NOVAKA

Dan uoči početka Australijan opena, Novak Đokovic i Kreg O’Šenesi okončali su saradnju. Australijski analitičar, koji se Novakovom timu priključio 2017, na svom Tviter nalogu objavio je ovu vest.

- Bilo je sjajno raditi s Novakom u prethodne tri godine, tokom koje je on osvojio četiri grend slema i tokom kojih je dominirao na prvom mestu ATP. Sada nam se putevi razilaze - napisao je O’Šenesi.

(Kurir.rs / Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track