FILIP KRAJINOVIĆ NAKON POBEDE NAD ALISOM: Srećan sam što sam dobio meč, radujem se megdanu sa Federerom
Foto: AP

sledeći je federer

FILIP KRAJINOVIĆ NAKON POBEDE NAD ALISOM: Srećan sam što sam dobio meč, radujem se megdanu sa Federerom

Tenis -

Filip Krajinović je posle velike borbe slavio u prvom kolu Australijan opena protiv Kvenitna Alisa rezultatoma 3:2 u setovima.

Od specijalnog izveštača iz Melburna - Vuka Brajovića

Teniski tobogan je termin koji se koristi da se opiše meč pun promenljive igre i rezultata, nešto što neutralni teniski posmatrači obožavaju – a od čega pravi navijači zaziru. Upravo takav duel su danas vojevali Filip Krajinović i Kventin Alis, tokom kojeg je naš mladi as bio taj koji je ubedljivo poveo, a onda dozvolio protivniku da se osveži i vrati u meč. I ne samo to, nego je Filip bio taj koji je morao da se vraća sa ruba poraza u osmom gemu petog seta, a onda kroz veliku muku do kraja obezbedi pobedu. Ali, sudeći po utiscima koje su obojica igrača prenela medijima po završetku, ovo je bio klasičan primer meča u kome rezultat zavara – jer niti je Alis bio toliko lošiji da bi trebao da se nađe u zaostatku od dva seta, niti je Filip olako poklonio naredna dva seta Francuzu koja su dovela do dramatičnog finala.

Nkon meča on Filip je izjavio sledeće:

"Prva dva seta sam jedva dobio, iznenadila me je igra protivnika, njegov servis i agresivnsot. Bio sam malo defanzivniji, ali srećan sam što sam dobio meč u kojem sam izgubio dosta energije."

Na pitanje šta očekuje od sledećeg meča sa Švajcarcem konstatovao je:

"Svi mi treniramo za velike mečeve, moj tim radi sve što je u njegovoj moći kako bi što spremniji dočekao meč sa Federerom. Sigurno je da će biti teško, sastajemo se po četvrti put, trudiću se da igram što agresivnije i pružim svoj maksimum. Poznato je da on nema puno mana, tako da ću biti skoncentrisan na svoju igru"

Njegov protivnk sa kojim je vodio veliku borbu pohvalio je našeg tenisera:

„Bio sam frustriran posle izgubljenog drugog seta, jer sam smatrao da sam ga bolje odigrao od Filipa i imao sam prave šanse koje su ostale neiskorišćene. Moj gavni cilj je tada bio da osvojim barem jedan set – jer bi od tog momenta sve bilo moguće. Ceo meč je bio neizvestan, ali mi je na kraju stao prvi servis, što je Filip uspeo da iskoristi, jer se ipak radi o sjajnom i iskusnom igraču. I pored povratka u meč posle izgubljena dva prva seta, brejka prednosti u petom setu, brojnih brejk lopti koje nisam iskoristio i poraza tik pred mogući taj-brejk petog seta – ipak nisam razočaran konačnim ishodom...“ preneo je svoje utiske sa ovog meča Kventin Alis.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track