KRAJ ZA LEPU MAŠU NA STARTU MELBURNA: Vekić eliminisala Šarapovu, Pliškova bolja od Mladenović (VIDEO)
Foto: EPA/SCOTT BARBOUR

AUSTRALIJAN OPEN

KRAJ ZA LEPU MAŠU NA STARTU MELBURNA: Vekić eliminisala Šarapovu, Pliškova bolja od Mladenović (VIDEO)

Tenis -

Nekadašnja prva teniserka sveta, Ruskinja Marija Šarapova eliminisana je u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas izgubila od Hrvatice Done Vekić sa 6:3, 6:4.

Šarapova je za Australijan open dobila specijalnu pozivnicu, ali je zaustavljena već u prvom kolu. Vekićeva, 20. teniserka sveta, slavila je posle sat i 22 minuta igre i u narednom kolu igraće protiv pobednice meča Aliz Korne - Monika Nikulesku.

Druga teniserka sveta, Čehinja Karolina Pliškova plasirala se u drugu rundu pošto je bila bolja od Francuskinje Kristine Mladenović sa 6:1, 7:5. Sedma na WTA listi, Belinda Benčić iz Švajcarske pobedila Ruskinju Anu Karolinu Švidlovu sa 6:3, 7:5 i u narednom kolu igraće protiv Jelene Ostapenko koja je sa 6:1, 6:4 bila bolja od Ljudmile Samsonove iz Rusije.

Nekadašnja polufinalistkinja Australijan opena, Britanka Džoana Konta izgubila je u prvom kolu od Ons Džabir iz Tunisa sa 6:4, 6:2.

Plasman u drugo kolo danas su obezbedile i Francuskinja Karolin Garsija, Grkinja Marija Sakari, Ukrajinka Dajana Jestremnska, Slovakinja Polona Hercog, kao i Amerikanke Medison Kiz, Alison Risk i Loren Dejvis.

Prvu prepreku na prvom grend slemu u sezonu preskočile su i Garbinje Mugurusa iz Španije, Italijanka Kamila Djordji, Australijanka Ajla Tomljanović eliminisala je Anastasiju Sevastovu, dok je Zarina Dijas iz Kazahstana bila bolja od Amande Anisimove.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track