ĐOKOVIĆ NA JAPANSKOJ MINI TURNEJI: Evo kako je Jošihito Nišioka najavio meč sa Novakom u Melburnu!
Foto: Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN

ĐOKOVIĆ NA JAPANSKOJ MINI TURNEJI: Evo kako je Jošihito Nišioka najavio meč sa Novakom u Melburnu!

Tenis -

Specijalni izveštač Kurira iz Melburna - Vuk Brajović

Simpatični japanski igrač velikog srca, Jošihito Nišioka, biće sledeći koji će izaći na mrežu protiv sedmostrukog osvajača Australijen Opena, Novaka Đokovića.

U pauzi između mečeva smo popričali sa igračem koji nam je naneo dosta bola eliminacijom Lasla Đerea u prvom kolu, a zatim i Englezima - briljantnom pobedom protiv njihove perjanice Dena Evansa u tri seta.

Jošihito Nišioka
Jošihito Nišiokafoto: EPA/FRANCIS MALASIG

“Neću moći baš sve da vam otkrijem, ali igrali smo jedan protiv drugog u Dejvis kupu u Madridu - i tada me je bukvalno "uništio" - tako da ću morati malo da promenim taktiku u odnosu na taj meč. Za mene će to biti potpuno novo iskustvo, dok Novak savršeno zna kako se igra na velikim turnirima i na velikim stadionima. Ja do sada nisam tako često na tim terenima. Biće mi teško, ali shvatiću to kao izazov i dati sve od sebe”, kaže Nišioka i dodaje:

“Moram da uđem u meč sa ciljem da pobedim, to treba da mi bude mentalitet. Ako budem mogao, nastojaću da budem agresivan, ali na tri dobijena seta su dugi mečevi, menjaću ako bude potrebe za time i trudiću se da se prilagodim”.

foto: EPA/MICHAEL DODGE

U obraćanju srpskim medijima, Novak je prokomentarisao da je Nišioka verovatno jedan od igraća sa najboljim radom nogu u profesionalnom tenisu. Na to, Jošihito kaže:

"Gode mi Novakove pohvale da sam jedan od najbržih igrača na turneji. Jedan od glavnih ciljeva u mojoj igri u našem sledećem meču biće taj da uspem da što češće uđem u dugačke razmene udaraca sa njim, jer je izvesno da protiv Novaka neću često moći da dođem u poziciju da brzo osvajam poene. Da bi to bilo moguće, moraću izuzetno puno i brzo da trčim, i da kroz taj proces probam da pronađem put da vežem što više poena između tih dugih razmena," pravilno rezonuje Nišioka.

No, rezonovanje je jedno, a istinska mogućnost da upravo to izvede protiv našeg šampiona - svakako nešto sasvim drugo, i verovatno neostvarivo u meri u kojoj bi ovaj meč eventualno dobio neizvestan tok...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track