NOVAK U MELBURNU OTVORIO DUŠU: Evo u kakvom su STVARNO odnosu Ivanišević i Vajda! A tek šta Đoković kaže o Marjanu
Foto: EPA/Lukas Coch, Profimedia

GOVORIO U DAHU

NOVAK U MELBURNU OTVORIO DUŠU: Evo u kakvom su STVARNO odnosu Ivanišević i Vajda! A tek šta Đoković kaže o Marjanu

Tenis -

Novak Đoković je u Melburnu do detalja ispričao kakav odnos imaju njegovi treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Melburna - Vuka Brajovića

Noletu je postavljeno pitanje:

Kako funkcioniše dinamika između Marjana i Gorana sada kada će samo jedan biti na najvažnijim turnirima i drugo, ako možeš da se setiš jednog primera kada je Marjan presudno uticao na tebe?

Usledio je dugački Đokovićev monolog...

"Pre svega, sa zadovoljstvom mogu da istaknem da je odnos Marjana i Gorana izuzetno dobar, otvoen i iskren. Komuniciraju na dnevnoj bazi. Goran će doći ovde za nekoliko dana, učestvuje ovde na seniorskom turniru legendi i samim tim će biti u našem timu nadam se do kraja turnira. Činjenica je da je plan rasporeda da samo jedan od njih bude na određenom Grend slem turniru ove godine. Probali smo nekoliko puta i da budu zajedno i to je zaista OK, ali nekako mi više odgovara kada znam da na neke turnire ide jedan, a na ostale drugi", rekao je Novak i u istom dahu nastavio:

foto: Profimedia

"Onda su stvari jasnije, jednostavnije, ali njihjov odnos i komunikacija su izvrsni i to meni mnogo znači zato što često ako nisam raspoložen za čestu komunikaciju, meni je bitno da znam da su informacije koje dolaze i od jednog i od drugog isfiltrirane, da se o njima razgovara pre nego što se meni prenese, a oni to poštuju i izuzetno dobro rade. Što se tiče Marjanovog uticaja na moj život i karijeru, sve je u superlativima. Ne bih iskoristio previše taj drastičan, radikalan izraz da mi je negde spasio karijeru. To se nije u toj meri dogodilo", govorio je Đoković o treneru i nastavio:

"On mi je svojim prisustvom i uticajem donosio nekako i pozitivnu energiju i uvek sam se ugodno osećao pored njega, kao pored nekog člana moje porodice. Od prvog trenutka kad smo se upoznali i počeli da radimo, ja sam stekao takav utisak da će on biti jako blizak meni i da će sa mnom imati prisan odnos", rekao je Nole.

foto: Starsport©

"Moji roditelji su, kad sam sa njim počeo da radim kao tinejdžer, uvek brinuli ko će biti sa mnom, ko će biti taj čovek sa kojim ću provoditi mnogo vremena putujući po svetu i imao sam stvarno sreću da se čovek kao što je Marjan pojavi u mom životu tada i da je i dan danas sa mnom. Uvek sam govorio da je on mnogo više od trenera. On je član porodice, čovek na kog uvek mogu da se oslonim i sa kim mogu da podelim i pozitivne i negativne trenutke. Imali smo mnogo slavlja, mnogo nezaboravnih trenutaka koje ćemo nositi sa sobom do kraja đivota. Imali smo i trenutaka kada sam na njemu i ljudima oko sebe iskalio bes, ali on je uvek to dostojanstveno znao da podnese i da me razume i na tome sam mu večno zahvalan", rekao je Đoković.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track