ĐOKOVIĆ ZABRINUO NAVIJAČE: Nole u 3. setu protiv Raonića zatražio medicinsku pomoć, a posle meča objasnio sa čim se bori
Foto: Profimedia

Više problema

ĐOKOVIĆ ZABRINUO NAVIJAČE: Nole u 3. setu protiv Raonića zatražio medicinsku pomoć, a posle meča objasnio sa čim se bori

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je rano jutros savladao Kanađanina Miloša Raonića sa 6:4, 6:3, 7:6 (7:1).

Đokovićev rival u polufinalu biće Švajcarac Rodžer Federer, koji je prethodno posle velike borbe savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (10:8), 6:3.

Još uvek nije poznata satnica ovog meča u četvrtak, a nije poznato ni u kakvom će zdravstvenom stanju Novak izaći na 50. duel protiv Švajcarca.

Mnoge je zabrinula situacija iz trećeg seta, pri rezultatu 4:4, kada je Đoković bukvalno izleteo sa terena, objavivši tajm-aut. Posle toga su ga u dva navrata posećivali doktori.

Posle meča srpski teniser je objasnio o čemu se radi. Na pitanje da li je, osim spomenutih problema sa očima, imao i problem sa stomakom (zbog gestikulacije ka tom delu tela u pauzi između poena), Novak je rekao:

"Da, mučilo me je više stvari u tim trenucima. Rekao sam na terenu da mi je bilo krivo što sam morao onako da izletim na 4:4, iako to nije bilo pri promeni strana. Izvinjavam se pre svega Milošu još jednom, kao i publici, i ističem da ovo nije bila nikakva taktička varijanta. Zaista mi je bilo važno da rešim problem sa vidom koji me je pratio nekoliko gemova, i napokon zamenim sočiva. Imao sam veliku sreću što sam ostao pri dobrom servisu do kraja trećeg seta, jer je Miloš uistinu bio veoma blizu toga da ga osvoji. Ipak, došavši do taj-brejka, situacija se popravila. Bolje sam video lopticu...“ objašnjava Novak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track