NAVRATILOVA I MEKINRO IZAZVALI SKANDAL NA AUSTRALIJAN OPENU: Pogledajte šta su posle meča uradili dvoje slavnih tenisera
Foto: Profimedia

JASNA PORUKA

NAVRATILOVA I MEKINRO IZAZVALI SKANDAL NA AUSTRALIJAN OPENU: Pogledajte šta su posle meča uradili dvoje slavnih tenisera

Tenis -

Legendarna teniserka Martina Navratilova danas je, zajedno sa slavnim kolegom Džonom Mekinroom, napravila skandal na Australijan openu.

Posle meča u konkurenciji veterana na Australijan openu, osvajačica 18 gren slem trofeja, uz pomoć Mekinroa, pokazala je transparent na kome piše "Ivon Gulagong arena".

Dvoje slavnih tenisera zalažu se za promenu naziva terena "Margaret kort" u Melburn parku.

Naime, oni zameraju Margaret Kort što je kritična prema različitostima, pa je izjavila da je "tenis prepun lezbijki" i da su "transrodna deca dela đavola".

Navratilova je homoseksualnog opredeljenja i ima ženu, nekadašnju mis Sovjetskog Saveza, Juliju Lemigovu (na slici).

Margaret Kort je osvojila 24 gren slem titule, ali većinu pre "open ere", dok ih Ivon Gulagon ima sedam, sve u "open eri".

Teniska federacija Australija ne podržava stavove Margaret Kort, ali ni ovaj način iskazivanja mišljenja kakvo su imali Navratilova i Mekinro, pa se njihov čin smatra skandaloznim.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track