NAPALI GA DEMONI: Tim otkrio kako se osećao kada je Rafa napravio brejk u servis gemu za polufinale!
Foto: EPA/LUKAS COCH

psihički teško

NAPALI GA DEMONI: Tim otkrio kako se osećao kada je Rafa napravio brejk u servis gemu za polufinale!

Tenis -

Dominik Tim savladao je Rafaela Nadala u spektakularnom četvrfinalu Australijan opena sa 3:1 u setovima i zakazao polufinalni duel protiv Aleksandra Zvereva, koji je na programu u petak.

Dominik Tim ne samo da se plasirao u polufinale Australijan opena, nego je samo produžio odlične rezultate koje ima u poslednjih 12 meseci protiv trojice najboljih tenisera svih vremena.

Ipak, kako ističe, nije mu uopšte bilo svejedno kada je propustio dve meč lopte u četvrtom setu.

"Posle njih se desila jedna vrlo specifična situacija za mene, jer sam na 5:4 servirao protiv Rafe za plasman u moje prvo polufinale u Melburnu. Bilo je psihički baš teško kada je on baš tada napravio brejk, ali... Uspeo sam da okrenem sve u svoju korist u taj-brejku", rekao je 26-godišnji Dominik Tim i dodao.

"Mene su kod onih meč lopti, pa i u sledećem gemu, na 5:4 i pri mom servisu za pobedu, napali demoni, kao što to ume nekad da kaže Federer (smeh). Prosto sam previše srljao, menjao sam taktiku koju sam primenjivao tokom celog meča, a onda je jako teško držati se kada se nađete u situaciji da je 5:5, a naspram vas je jedan Nadal. Počinjete tada od nule. Ali, to je tenis, slične situacije vam se dese maltene u svakom meču, pa mi je drago što se sve okončalo u taj-brejku, inače biste umesto ovog razgovora sa mnom sada gledali peti set", rekao je nasmejani Tim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track