SPORTISTA POMAŽE SRPSKOJ KULTURI: Đoković donirao stolice Pinokiju!
Foto: Profimedia

Vredan poklon

SPORTISTA POMAŽE SRPSKOJ KULTURI: Đoković donirao stolice Pinokiju!

Tenis -

Sve za mališane - Fondacija našeg najboljeg tenisera, koju vodi njegova supruga Jelena, uplatiće za obnovu jednog lutkarskog teatra u Beogradu osam miliona dinara.

Pozorište „Pinokio“ uskoro će dobiti nove fotelje, zavese i bolje opremljenu salu.

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković i njegova fondacija donirali su osam miliona dinara za rekonstrukciju jedinog lutkarskog pozorišta u Beogradu, a koje je nedavno započelo sa rekonstrukcijom. Moderna sedišta za salu biće doneta iz pozorišta „Boško Buha“, koje već pet godina čeka na početak sanacije.

Sanacija se odužila

- Stolice koje su bile planirane za „Buhu“ fondacija ih je obezbedila na početku radova i našeg dogovora s tadašnjom upravom. Budući da su se radovi na sanaciji pozorišta odužili, postojala je realna opasnost da one propadnu, te smo ih zato preusmerili u pozorište „Pinokio“. Svakako ćemo, kada za to dođe vreme, kupiti nove stolice i za „Buhu“, a sve u cilju da sva dečja pozorišta budu udobna i komforna za naše najmlađe - rekli su za Kurir u fondaciji „Novak Đoković“.

Na repertoaru bajke

Pozorište lutaka „Pinokio“ osnovano je kao Putujuće pozorište „Pinokio“ 1972. godine, a šest godina kasnije dobija status stalnog beogradskog pozorišta. Do danas je ostalo jedino lutkarsko pozorište u Beogradu. Pored malih pozorišnih formi, stvaraju se i velike ansambl predstave, a uobličen je i stalni glumački ansambl. Osnovu repertoara čine predstave rađene po motivima klasičnih bajki, mitova, legendi i epske poezije, ali i prema savremenim dramskim tekstovima. Pozorište na repertoaru ima preko 30 predstava, koje se svakodnevno izvode na matičnoj sceni i na mnogobrojnim gostovanjima, a svake godine pripremi pet premijera i izvede oko 250 predstava. Zahvaljujući donaciji fondacije „Novak Đoković“, „Pinokio“ će dočekati novu sezonu s novim sedištima, binom i scenskim zavesama, koje će biti urađene po svim pravilima o bezbednosti dece.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track