NOVAK ODRŽAO DIRLJIV GOVOR: Osmostruki šampion AO pričao o Kobiju, požarima u Australiji i poslao JAKU PORUKU
Foto: Profimedia

GOVOR POSLE MEČA

NOVAK ODRŽAO DIRLJIV GOVOR: Osmostruki šampion AO pričao o Kobiju, požarima u Australiji i poslao JAKU PORUKU

Tenis -

Osmostruki šampion Melburna posle meča održao je dirljiv govor.

Đoković je odbranom titule u Melburnu stigao do 17. grend slem trofeja u karijeri i od sutra će ponovo biti prvi na ATP listi. On će nakon tri meseca boravka na drugoj poziciji preteći Rafaela Nadala za 325 bodova.

Ovo je Đokovićev ukupno 78. trofej u karijeri.

foto: Profimedia

Novak se u driljivom govoru posle osvajanja titule osvrnuo na prethoni period, govorio je o smrti svog mentora Kobija Brajanta, požarima i teškoj situaciji u Australiji, ali je poslao i jaku poruku - da više vremena provodimo sa svojom porodicom.

"Čestitam Timu na neverovatnom turnir, meč je bio težak. Bio je je blizu pobede, siguran sam da će uskoro osvojiti gren slem trofej. Poštovanje i za Dominikov tim. Tos u divni ljudi, želim vam svu sreću", rekao je Đoković i zahvalio se i svojim najbližima.

foto: EPA/FRANCIS MALASIG

"Zahvaljujem se mom timu, porodici, bratu... Na ružan način je počela ova godina. Požari u Australiji, a tragično je preminula i osoba koja mi je bila bliska, Kobi Brajant. Voleo bih da kažem da je ovo podećanje da treba da se držimo zajedno da budemo sa porodicama, bliski s ljudima koji nas vole. Takmičimo se, ali ima važnijih stvari i potrebno je da budemo svesni svega što se dešava oko nas", rekao je Đoković posle dodela pehara, na koju je izašao u tenerci sa obeležjima na poginulog Brajanta, koji mu je bio mentor i koji mu je pomogao da prevaziđe krizu i da se vrati na teniski vrh.

foto: Profimedia

Đoković je osvajanjem osme titule na AO došao do brojke od 17. glem slem trofeja u karijeri, a od sutra će se vratiti na prvo mesto na ATP listi.

"Ovo je moj nadraži teren i najdraži stadion, drago mi je što držim ovaj pehar ponovo", zaključio je Đoković.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track