SRĐAN ĐOKOVIĆ POSLE AO: Oni ne mogu da shvate da je neko iz siromašne i male Srbije već 10 godina najbolji na svetu
Foto: Dado Djilas

ništa im nije jasno

SRĐAN ĐOKOVIĆ POSLE AO: Oni ne mogu da shvate da je neko iz siromašne i male Srbije već 10 godina najbolji na svetu

Tenis -

Otac Novaka Đokovića sumirao je utiske nakon nedavno završenog Australijan opena.

On se ujedno dotakao činjenice da na turnirima širom sveta Novak ne uživa veću podršku od strane publike koja prati mečeve.

"Vi mi recite. Sedmostruki prvak Australijan opena igra na centralnom terenu gde nikada nije izgubio finale, protiv nekog Austrijanca i oni navijaju za Austrijanca. Zamislite vi to nepoštovanje. Ali tako je i u Londonu, u Njujorku, u Parizu nije baš tako, u Madridu je tako... To je sport bogatih ljudi i oni ne mogu da shvate da je neko iz siromašne i male Srbije već 10 godina najbolji na svetu. Ali samim tim što navijaju protiv njega, oni mu daju dodatnu snagu i čine to da on postane najbolji svih vremena u svim statističkim podacima. Najbolji je svih vremena, a Srbin je i kada završi svoju tenisku karijeru, živeće u svojoj zemlji, sa svojim narodom i u svom gradu."

Prisetio se Srđan i atmosfere u Sidneju, gde je Novak u finalu ATP kupa imao ogromnu podršku naše dijaspore tokom finala sa Nadalom, posle čega je Španac dao skandaloznu izjavu na račun srpskih navijača.

"To se Novaku dešava svuda u svetu, pa se on ne žali. Evo u Sidneju su naši sjajni teniseri osvojili ekipno prvenstvo sveta i bilo je puno naših navijača, pa Nadal, na primer, nije mogao sportski da podnese to što su navijači navijali za Novaka, a Novaku se to dešava već 15 godina svuda po svetu, pa se nikada ne žali. Pa budi frajer i sportista i kaži "svaka čast majstore". A tako je Novaku i u Madridu i u Londonu i u Njujorku, svuda tamo gde je taj bogati zapadni svet, koji misli da je iznad nas, ali nisu, pokazali da smo im da smo ravnopravni i da smo stara evropska civilizacija i da nemamo čega da se stidimo."

Kurir sport/Telegraf

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track