Tipsarević pobedio Nalbandijana sa 2:0

Olimpijske igre

Tipsarević pobedio Nalbandijana sa 2:0

Tenis -
Naredni rival osmoplasiranog igrača na svetskoj rang listi biće Nemac Filip Pečner, koji je sa 7:6, 6:1 pobedio Lukaša Lacka iz Slovačke

LONDON - Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se danas u drugo kolo Olimpijskih igara u Londonu, pošto je sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4) pobedio Argentinca Davida Nalbandijana.

Naredni rival osmoplasiranog igrača na svetskoj rang listi biće Nemac Filip Pečner, koji je sa 7:6, 6:1 pobedio Lukaša Lacka iz Slovačke.

Tipsarević je sredinom prvog seta dva puta oduzeo servis protivniku, za 3:1 i 4:2 u gemovima, dok je u međuvremenu Argentinac takođe napravio brejk. U finišu seta Tipsarević je sigurno servirao i sačuvao prednost.

Presudan momenat u drugom setu dogodio se u trećem gemu, kada je Tipsarević oduzeo servis Nalbandijanu i poveo sa 2:1 u gemovima. Posle toga obojica su bili sigurni na svoj servis, pa je Tipsarević zadržao brejk prednosti.

Bila je to treća uzastopna pobeda Tipsarevića protiv Nalbanijana, a odigrali su ukupno pet mečeva.

Drugi predstavnik Srbije u muškom tenisu na Olimpijskim igrama u Londonu danas je Viktor Troicki, čije je duel sa Nikolasom Almagrom iz Španije u toku.

Novak Đoković će igrati sutra protiv Fabija Fonjinija iz Italije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track