OVO SU BROJKE KOJE POKAZUJU DOMINACIJU VELIKE TROJKE: Sećate li se kada Đoković, Federer i Nadal nisu bili na tronu?
Foto: Profimedia

brojke govore

OVO SU BROJKE KOJE POKAZUJU DOMINACIJU VELIKE TROJKE: Sećate li se kada Đoković, Federer i Nadal nisu bili na tronu?

Tenis -

Da vas koji čitate ovaj tekst neko pita, ko je i kada osvojio Grand Slem, a da se ne zove Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer, da li biste znali odgovor?

Pitanje je znatno teže, ako se zna da su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal osvojili 52 od poslednjih 60 Grand slem turnira. Niz od 13 uzastopnih titula na Grend slemovima nastavio je srpski teniser, koji je nedavno posle pet setova savladao Dominika Tima u finalu Melburna.

Dominaciju velike trojke svetskog tenisa prekinuo je Stanislas Vavrinka. Švajcarac je 2016. godine uspeo da na US openu dođe do treće Grand slem titule, nedugo nakon Endija Mareja, koji je na Vimbldonu, takođe, osvojio svoj treći.

foto: EPA/NIC BOTHMA

Od tada, najbliži najvećim trofejima na ATP turu bili su Marin Čilić (dva puta), Kevin Anderson (dva puta), Dominik Tim (tri puta), dok su Huan Martin del Potro i Danil Medvedev jednom stigli do finala najvećih turnira.

Teniski svet uvekio razmišlja o naslednicima trojice velikana a najveće šanse se daju Timu, Medvedevu i Zverevu.

Činjenica da je u prethodnih 12 velikih finala u čak 10 učestvovao neko ko nije član "velike trojke", daje nadu mlađoj gardi da će borbu za sam vrh svetskog tenisa učiniti neizvesnijom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track