MUGURUZA ZAUSTAVILA SEČU FAVORITA: Finalistkinja iz Melburna posle mnogo muka izbacila kvalifikantkinju
Foto: EPA/ALI HAIDER

TURNIR U DUBAIJU

MUGURUZA ZAUSTAVILA SEČU FAVORITA: Finalistkinja iz Melburna posle mnogo muka izbacila kvalifikantkinju

Tenis -

Finalistkinja Australijen opena umalo da se pridruži šokantnim gubitnicama na turniru u Dubaiju - Benčićevoj, Svitolini i Kenin.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Dubaija - Vuka Brajovića

Posle jučerašnjih šok rezultata na WTA turniru u Dubaiju – eliminacije braniteljke trofeja Belinde Benčić od Pavličenkove, dvostruke osvajačice Svitoline od kvalifikantkinje Brejdi i osvajačice Austrelijen opena Kenin od Ribakove – red se donekle povratio plasmanom Karoline Pliškove i Garbinje Muguruze u četvrtfinale ovog prestižnog turnira.

Čehinja je, posle ovogodišnej pobede nad istom rivalkom u Melburnu, bila bolja od Kristine Mladenović sa ubedljivih 6:1, 6:2, dok je Špankinja teškom mukom pobedila kvalifikantkinju Veroniku Kudermetovu sa 7:5 4:6, 6:4.

"Rezultat uopšte nije verodostojan pokazatelj toga koliko je ovaj meč bio složen za igrati, i bila sam izazvana da igram svoj najbolji tenis u bukvalno svakom poenu kako bih dobila ovaj meč,” ističe Karolina.

"Drago mi je da sve više osećam da sam ja ta koja se pita o konačnom ishodu meča, I važno mi je da do kraja turnira održim visoki nivo fokusiranosti na svaki poen!"

Za razliku od nje, Muguruza ni u jednom trenutku nije ličila na veliku šampionku tokom skoro dvoipočasovne drame protiv skoro nepoznate protivnice.

"Mučila sam se sa njenim servisom, snažnim udarcima – i kroz ovako teško izvojevanu pobedu dokazala sebi da imam volju da i na ovom turniru idem do kraja", istakla je Garbinje.

Njena sledeća protivnica će biti Dženifer Brejdi, 52. na WTA rang listi – koja je sjajnom pobedom protiv Svitoline pokazala da joj je forma u velikom usponu – time što je kao kvalifikantinja već drugi put ove sezone došla do četvrtfinala nekog WTA turnira.

Po svemu sudeći, Muguruza će morati da odigra znatno bolje nego što je to bio slučaj danas kako bi ispunila očekivanja od nastupa na ovom važnom turniru za pripremu pred nastupe na Mastersima u Americi.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track